7 °C Budapest

Utasok tömegeit tiltotta le a WizzAir az online check-inről: óriási a káosz

2018. június 7. 10:30

Óriási tömeg alakult ki ma reggel Ferihegyen, mivel a WizzAir utasok tömegeit tiltotta le az online utasfelvételről. Az ok egyszerű: mivel nem fizettek prémium jegyért a légitársaságnak, nem vihetik fel a fedélzetre (de már a kapuig sem) "kézipoggyászukat", ehelyett fel kell azt adniuk a reptér előcsarnokában. Ma reggel nagyon sok WizzAir-gép indult hét és tíz között, így tömeg és káosz alakult ki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repüőtéren.

Hatalmas tömeget és káoszt hozott össze ma reggel a WizzAir újabb kellemetlenkedő intézkedése Ferihegyen - írja az Utazómajom. A gondot az okozta, hogy rengeteg utas lepte el egyszerre a reptér előcsarnokát, mivel a WizzAir arról értesítette őket korábban, hogy járatuk várhatóan megtelik, így fel kell adniuk a poggyásztérbe kézipoggyászaikat. A gyakorlat eddig is létezett, sok esetben azok, akik nem vettek prémium szolgáltatást a légitársaságtól, a gépbe való beszállás előtt búcsúzhattak el kézipoggyászuktól (melyet a célálommáson csak a szalagon kaptak vissza).

Most viszont már a kapuig sem vihették el csomagjaikat, sőt, az online utasfelvételtől is eltiltotta őket a légitársaság. Erről üzenetben értesítették a pórul járt utasokat, mely ütenetben azt is közölte a WizzAir, hogy még van lehetőség prémiumjegy váltására, amellyel elkerülhető az előcsarnoki tortúra.

FRISSÍTÉS 14:28

Újabb közlemény érkezett a Wizz Air-től, melyben azt írják, hogy "ez egy egyedi eset volt és nem terveznek ilyet a közeljövőben".

FRISSÍTÉS 13:18

A Wizz Air közleményt juttatott el lapunkhoz, amelyben azt állítják, hogy csupán "néhány" utasukat érintette az eset. Állásfoglalásukat változtatás nélkül közöljük:

"A Wizz Air korábban arról értesítette néhány, június 7-i budapesti járatával induló utasát, hogy a repülőtéren ingyenesen, ám személyesen kell elvégezniük az utasfelvételt, és ezzel egy időben díjmentesen feladhatják a kézipoggyászukat. Erre a magas kihasználtságú járatok zökkenőmentes működésének biztosítása miatt volt szükség. A Wizz Air annak érdekében, hogy a poggyászfeladás zökkenőmentes legyen, további 3 utasfelvételi pultot nyitott meg, valamint a szokásosnál 20 perccel korábban nyitottak ki és zártak be az utasfelvételi pultok. Az utasfelvétel zavartalan biztosítása érdekében, a repülőtéren emelt számú személyzet is segített az utasoknak."

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem