2020. július 4. szombat Ulrik

Súlyos döntést hozott a Mol: benzinkutakat zárnak be Magyarországon


Május végétől 28 Mol-kutat zár be a vállalat a kereslet csökkenése miatt. Ezek jellemzően olyanok lesznek, amelyek közelében van mások Mol-töltőállomás. Korábban a Shell jelentette be, hogy ideiglenesen lezár 15 kutat.

A Shell mellett a Mol és az OMV is csökkenti a kapacitásait a lecsökkent üzemanyagkereslet miatt - írja a hvg.hu. Korábban már kiderült, hogy a Shell 189 magyarországi állomása közül 15 zárt be. Ezek olyan településeken, térségekben találhatók, ahol több Shell-kút is van. A vállalat azt is közölte, hogy a töltőállomás-hálózatuk körülbelül 60 százalékában csökkentett nyitvatartási idő van érvényben. Mint mondták, az egyes kutak bezárásáról a magyarországi központban döntenek, nem a konkrét kutat üzemeltető szerződéses partner határoz a kérdésben.

Központi kérdés a dolog a Mol-nál is, akiknél csoportszinten 30-40 százalékkal csökkent az üzemanyag-értékesítés az elmúlt időszakban. Nekik Magyarországon 468 töltőállomásuk üzemel. A kutak 25 százalékánál rövidítették a nyitvatartási időt, a jövőben ezt a forgalomhoz igazítják majd. A Mol arról is beszámolt,

május végétől 28 benzinkutat zárnak be ideiglenesen, olyanokat, amelyek közelében található másik Mol-töltőállomás. 181 kútnak a nyitvatartási idejét változtatják meg.

Az OMV is rendre rövidíti a nyitvatartásokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk