2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Ismét kevesebb lesz a vonatjárat Magyarországon: most itt vágnak


Az osztrák vasút szeptember 5-től csökkenti a Magyarországra közlekedő nemzetközi távolsági vonatok számát. Az ÖBB közlése szerint döntésüket az indokolja, hogy a hónap elejétől érvényes kötelező határellenőrzés miatt a nemzetközi utasforgalom drasztikusan visszaesett.

A bevezetésre kerülő ideiglenes menetrend szerint Budapest és Bécs között hat, Bécs és Budapest között öt vonat közlekedik naponta. A lemondott nemzetközi járatok egy részét a MÁV-START a magyarországi szakaszon pótolja, így a belföldi forgalomban továbbra is tudják használni az utasok. A pótlásra beállított szerelvények gyorsvonati pótjeggyel vehetők igénybe. A menetrendi korlátozás a Győr és Bécs között regionális határforgalomban közlekedő EuRegio vonatok közlekedését nem érinti.

Ha az utas a nemzetközi vonat közlekedésének felfüggesztése miatt lemond az utazásról, a menetjegy és helybiztosítás árát kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a vasúttársaság. A kimaradó járatokra szóló vonathoz kötött ajánlatok (START Ausztria, SparDay menetjegyek Németországba vagy Svájcba) az érvényesség napján bármely más, az adott útvonalon közlekedő nemzetközi vonaton érvényesek. Belföldi forgalomban a lemondott vonatokra szóló előre megváltott IC pótjegyek az előző vagy a következő járaton felhasználhatók.

Szeptember 1-jétől Magyarország területére - a kormányrendeletben meghatározott kivételeket nem számítva - csak magyar állampolgárok léphetnek be. A belépő utasok hatósági egészségügyi ellenőrzésre kötelezhetők, és 14 napos hatósági karanténba kell vonulniuk. Ez alól csak azok mentesülnek, akik két, 48 óra időkülönbséggel készült negatív koronavírus-tesztet tudnak felmutatni. A korlátozások miatt fekvőhelyes- és hálókocsik nem közlekednek Münchenbe, Zürichbe, Berlinbe, Brassóba, Prágába és Varsóba; a nemzetközi forgalomban az Utasellátó étkezőkocsijai sem vesznek részt. 

A koronavírusjárvány terjedésének megakadályozása érdekében a közösségi közlekedési eszközökön, így a vonatokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. A vasúttársaság arra kéri a vonaton utazókat, hogy továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket.

A módosított menetrend szerint közlekedő nemzetközi vonatok

A Keleti pályaudvarról indulnak Bécs felé: 5:40 (346 - Dacia gyorsvonat); 8:40 (EC 140 - Hortobágy EuroCity); 11:40 (EC 64, bécsi átszállással a rjx 64 sz. vonatra); 13:40 (rjx 66); 17:40 (rjx 42); 20:40 (EN 462 - Kálmán Imre EuroNight)

A Keleti pályaudvarra érkeznek Bécs felől: 9:19 (EN 463 - Kálmán Imre EuroNight); 12:19 (rjx 269); 16:19 (rjx 63); 19:19 (EC 147 - Hortobágy EuroCity); 22:20 (347 - Dacia gyorsvonat)

A belföldi forgalomban továbbra is indul gyorsvonat a Keleti pályaudvarról Hegyeshalomba a következő időpontokban: 6:40; 7:40; 9:40; 14:40; 15:40, illetve Hegyeshalomból a Keleti pályaudvarra: 9:28; 12:28; 15:28; 18:28; 19:28.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk