26 °C Budapest
Castro Urdiales, Cantabria, Spain.

300 ezres bírságot kaphatnak a magyarok a tengerparton: kevesen tudják, de ez tilos!

2022. június 25. 14:32

Közel 300 ezer forintra büntetik a tengerbe pisilőket idén nyártól Spanyolországban. Ezen felül büntetik a városokban félmeztelenül vagy bikiniben flangálókat, ahogy a tengerparton sütögetőket is.

„Kisebb szabálysértésnek”, valamint „a higiéniai és egészségügyi előírások megsértésének” minősítették egy spanyol város törvényhozói a nyilvános vizelést. Éppen ezért akit idén nyáron Vigóban a tengerbe vagy tengerparton pisilésen kapnak, 645 font (297 ezer forint) pénzbírság megfizetésére kötelezhetik, írta a Daily Mail.

A város vezetése a kellemetlen jelenetek megelőzése miatt a főszezonban nyilvános illemhelyeket állít fel a strandokon. Nem ez az első törvény, amivel a spanyol városokba érkező turistákat szeretnék szabályozni. Néhány hete már az egész ország területén bírságot szabhatnak ki a rendőrök a nőkre, akik a tengerpartra menet az utcán is csak egy bikinit viselnek, és a férfiakra, akik csupasz felsőtesttel sétálnak a városokban.

Ezen felül a dél-európai országban pénzbüntetés jár a szemetelésért, de tilos gázpalackot vagy barbecue-t is a strandra vinni. A tengerben pedig nem megengedett a szappan használata. A szabályozás szerint megbüntethetik azokat is a jövőben, akik strandteniszeznek a vízparton, de azok sem ússzák meg, akik a törölközőiket hátrahagyva próbálják foglalni a helyet a strandon.

Új szabályokat léptettek életbe a buliszigeteken is: Ibiza és Mallorca napi hatra korlátozta az all inclusive nyaraláson adható italok számát. Ezek közül három az ebédhez, három pedig a vacsorához jár.
A Baleár-szigeteken is keretek közé szorították az alkoholfogyasztást: este fél tíz és reggel nyolc között tilos az boltokban az italok árusítása, míg a kocsmákban nem lehetnek egyet fizet, kettőt kap és Happy Hour akciók sem. Valamint betiltották a kocsmatúrák szervezését is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A spanyoloknak elegük van a zajos és botrányos lány- és legénybúcsúkból is. A közeljövőben várhatóan zajfigyelők felszerelésével próbálják kordában tartani az emiatt a Costa del Solra özönlő fiatalokat.
Spanyolország a turisták szigorú szabályozásával szeretne kitörni abból, hogy sokan csak az olcsósága miatt keresik fel az országot. Céljuk, hogy a törvényeknek köszönhetően azokat a tehetős befektetőket is magukhoz csábítsák, akik eddig az elképesztő ricsaj és a kontrollálatlan tömeg miatt maradtak távol.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?