27 °C Budapest
Built in the Italian Renaissance style, the New York Cafe is the most famous cafe in Budapest. At the turn of the 20th century it was popular amongst writers and a number of newspapers were edited in its gallery.

Kifakadtak a fővárosi szállodaigazgatók: konganak a budapesti hotelek az ürességtől

2021. július 7. 10:32

A fővárosban tragikus lesz a nyár, a szállodák 30-40 százalékos kihasználtsággal működnek. Több vidéki magyart kellene a fővárosba csábítani.

A budapesti szállodák átlagos foglaltsága 10 és 30 százalék közötti. A jelenlegi foglalások a 2019-es adatokkal szemben továbbra is jelentősen elmaradnak, a fővárosi szállodák még mindig ott tartanak, hogy veszteséget csökkentenek, nem pedig nyereséget termelnek.

A labdarúgó-Európa bajnokság nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a vártnál kevesebb külföldi turista jött Budapestre. „Azt gondoltuk, őrület lesz, de nem volt az” – mondta a hvg.hu-nak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Flesch Tamás. 

Ami az idei nyarat illeti, Kovács Balázs, a Danubius vezérigazgatója szerint „a fővárosban tragikus lesz a nyár”. Ennek részben az is oka, hogy minden országban azért kampányolnak, hogy aki teheti, ne utazzon külföldre. 

Gyenge lesz a szezon, de bizonytalan még az ősz is

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 – véli. Az is rendszeresen szóba kerül, hogy a vidéki turistákat kellene Budapestre csábítani. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?