25 °C Budapest

Videó! A 8 éves Kimi Raikkönen-utód a volánnál!

2010. április 21. 13:02

Bárcsak újra 8 éves lehetnék - gondolnak bele sokan -, előjönnek az emlékek az BMX-ezésről, felrémlenek a bűvészdobozból tanult trükkök, a játékmikroszkópon át felfedezett csodák, a régi játékautók és a legózás. A 8 éves finn Kalle Rovanpera ezek közül csak a autót ismeri, de nem az apró modellekre kell gondolni, neki saját rallyautója van.

A gyermekkorú finn pilótapalánta egy átlagos délutánja teljesen eltér a kortársakétól. Őt már nem érdeklik a modellautók, csak a saját versenyutójával szeret "játszani". A gumit ő már nem a matchbox-okról koptatja az elemekből épített játékversenypályán, hanem egy igazi rallygépet hajt havon, murván és aszfalton egyaránt .

Igaz, hogy még nincs ott a neve a rallyvilágbajnokság nevezési listáján (az édesapja a korábbi években többször is indult), sőt egyhamar nem is lesz, de ha így folytatja, akkor úgy 2020 környékén akár már az esélyesek között emlegethetjük.

Az alábbi videón megtekinthető, hogy a gyermekversenyzőnek jöhet hó, nedves, vagy száraz pálya, korát meghazudtolóan uralja a járművet. Hihetetlen módon veszi az akadályokat és a kis kezével mesterien kezeli a meghosszabbított sebességváltót.


Félelmetes, ahogy vezet, pedig még ki sem hullott minden tejfoga.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?