24 °C Budapest

Meglepő! Mennyit is ér nálunk 100 euró?

2010. április 16. 10:02

A Bank Austria friss elemzése szerint idén is Magyarország számít a legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak, ahol egyharmaddal több turisztikai szolgáltatást lehet vásárolni ugyanannyi pénzből, mint a szomszédos Ausztriában.

Az osztrákok kedvelt úti céljai közül a szolgáltatások kedvező árát számítva idén Magyarország abszolút piacvezető: 100 Ausztriában megkeresett euró 135-öt ér, ha nálunk költik el.

A listán hazánkat Törökország (134), Horvátország (132) és az Egyesült Királyság (120) követi. Az euró magyarországi kedvező vásárlóértékét érvként használva a Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon folyamatosan szervez kampányokat. A külképviselet sajtóközleményekkel, tanulmányutakkal, online akciókkal, hirdetésekkel, hírlevelekkel és sajtótájékoztatókkal hívja fel az osztrákok figyelmét, hogy nyaralásra szánt pénzük Magyarországon könnyen "gyarapítható."

Az elmúlt hetekben, Ausztriában több tucatnyi újsághíren keresztül is tájékozódhattak az olvasók a legideálisabb, kedvelt úti célok listájáról, amelyet hazánk vezet. A hazai beutazó turizmusban tapasztalt negatív tendenciák, a pénzügyi válság, valamint az ausztriai belföldi turizmus élénkülése ellenére, 2009-ben a magyarországi szálláshelyeken az osztrák vendégforgalom dinamikusan és jelentősen nőtt.

Tavaly, a bázishoz képest több mint 33 ezerrel gyarapodott az osztrák vendégéjszakák száma, amely bővülés példa nélküli: a rendszerváltás óta nem volt precedens egy esztendő alatt ilyen mértékű nominális vendégéjszaka-szám bővülésre az osztrák beutazó piacot illetően. A hazai kereskedelmi szálláshelyeken tavaly az osztrák vendégéjszakák száma meghaladta a 723.000-et.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?