15 °C Budapest

Hibrid-flottát kaptak a rendőrök: melyik modell lett a befutó?

Pénzcentrum
2009. május 4. 12:02

Az állami flották közül elsőként a New York-i rendőrség döntött a hibrid járőrautók szolgálatba állítása mellett. Első körben 40 környezetbarát rendőrautó pásztázza majd a metropolisz utcáit, a hibridek a legzsúfoltabb kerületekben teljesítenek majd szolgálatot.

A pályázat során több hibrid modellt is górcső alá vettek, a befutó végül a Nissan Altima lett. A nyertes típus mindössze 1500 dollárral drágább, mint az eddig járőrautóként használt Chevrolet Impala, a fogyasztása azonban jóval kedvezőbb. A rendőrség számításai és a gyári adatok szerint a Nissan kétszer akkora utat képes bejárni azonos mennyiségű üzemanyaggal, mint elődje.

Forrás: motorauthority.com

Michael Bloomberg polgármester üdvözölte a hibrid flotta szolgálatba állítását: "Az új járőrautók nagyban hozzájárulhatnak a városvezetés elé kitűzött cél megvalósításához. Az állami intézmények ökológiai lábnyoma csökkenhet a környezetbarát, alacsonyabb káros-anyag kibocsátású autók üzembe állításával. Ezeken az előnyökön keresztül rövid időn belül megtérülhetnek a járművek megvásárlása során felmerült többletköltségek. Az intézkedés jó hír az adófizetőknek és a környezetvédőknek egyaránt. "

A rendőrség korábban is használt néhány hibrid szolgálati autót, de ezek lesznek az első megkülönböztetett jelzéssel ellátott hibrid meghajtású rendőrautók. A rendőrséget meggyőzte a Nissan alacsony fogyasztása, kedvező vételára és dinamikus megjelenése. Az első tapasztalatokat egy év után fogják értékelni, ekkor döntenek majd a hibrid-flotta további bővítéséről is.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17