25 °C Budapest

Hibrid-flottát kaptak a rendőrök: melyik modell lett a befutó?

Pénzcentrum
2009. május 4. 12:02

Az állami flották közül elsőként a New York-i rendőrség döntött a hibrid járőrautók szolgálatba állítása mellett. Első körben 40 környezetbarát rendőrautó pásztázza majd a metropolisz utcáit, a hibridek a legzsúfoltabb kerületekben teljesítenek majd szolgálatot.

A pályázat során több hibrid modellt is górcső alá vettek, a befutó végül a Nissan Altima lett. A nyertes típus mindössze 1500 dollárral drágább, mint az eddig járőrautóként használt Chevrolet Impala, a fogyasztása azonban jóval kedvezőbb. A rendőrség számításai és a gyári adatok szerint a Nissan kétszer akkora utat képes bejárni azonos mennyiségű üzemanyaggal, mint elődje.

Forrás: motorauthority.com

Michael Bloomberg polgármester üdvözölte a hibrid flotta szolgálatba állítását: "Az új járőrautók nagyban hozzájárulhatnak a városvezetés elé kitűzött cél megvalósításához. Az állami intézmények ökológiai lábnyoma csökkenhet a környezetbarát, alacsonyabb káros-anyag kibocsátású autók üzembe állításával. Ezeken az előnyökön keresztül rövid időn belül megtérülhetnek a járművek megvásárlása során felmerült többletköltségek. Az intézkedés jó hír az adófizetőknek és a környezetvédőknek egyaránt. "

A rendőrség korábban is használt néhány hibrid szolgálati autót, de ezek lesznek az első megkülönböztetett jelzéssel ellátott hibrid meghajtású rendőrautók. A rendőrséget meggyőzte a Nissan alacsony fogyasztása, kedvező vételára és dinamikus megjelenése. Az első tapasztalatokat egy év után fogják értékelni, ekkor döntenek majd a hibrid-flotta további bővítéséről is.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem