28 °C Budapest

Lassulnak a motorok - éleződik a verseny

Pénzcentrum
2006. október 9. 16:24

A harmadik negyedév végéig körülbelül nyolcezerrel kevesebb személyautó kapott rendszámot, mint a tavalyi első háromnegyed évben, derül ki az új járművek forgalomba helyezési adataiból.

A forgalomcsökkenés leginkább a Suzukit sújtotta, ugyanakkor a Ford sikeres időszakot tudhat a hát a mögött.

Ha a személykocsik és a kishaszonjárművek forgalmát összeadjuk, a Ford Hungária megelőzte nagy riválisát, az Opelt is. Az előzés szeptemberben történt, amikor 2054 Ford személy- és haszonjármű talált gazdára Magyarországon. A márka piaci részesedése 13,41 százalékra emelkedett. Ez azért is különösen érdekes, mert igen sok márka éppen szeptemberben ért el negatív értékesítési csúcsokat.

Azonban az Opel, a Volkswagen és a Skoda; ezen nyáron is egyenletes eredményt értek el, a VW-eladások pedig jelentősen növekedtek.

A prémium szegmens nem panaszkodik, sőt az Audi, a Mercedes és a Volvo több mint százzal növelte forgalmát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Piaci szakértők az idén legfeljebb 190 ezer személyautó eladásával számolnak a tavalyi 199 ezer után, megjegyezve ugyanakkor, hogy az importőrök az év elején még 250-260 forintos euróra készítették a terveket, most azonban pénzintézeti körökben már 280-as kurzust várnak a hónap végére. 2007-re 170 ezer személykocsi eladását prognosztizálják.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?