21 °C Budapest

Lassulnak a motorok - éleződik a verseny

Pénzcentrum
2006. október 9. 16:24

A harmadik negyedév végéig körülbelül nyolcezerrel kevesebb személyautó kapott rendszámot, mint a tavalyi első háromnegyed évben, derül ki az új járművek forgalomba helyezési adataiból.

A forgalomcsökkenés leginkább a Suzukit sújtotta, ugyanakkor a Ford sikeres időszakot tudhat a hát a mögött.

Ha a személykocsik és a kishaszonjárművek forgalmát összeadjuk, a Ford Hungária megelőzte nagy riválisát, az Opelt is. Az előzés szeptemberben történt, amikor 2054 Ford személy- és haszonjármű talált gazdára Magyarországon. A márka piaci részesedése 13,41 százalékra emelkedett. Ez azért is különösen érdekes, mert igen sok márka éppen szeptemberben ért el negatív értékesítési csúcsokat.

Azonban az Opel, a Volkswagen és a Skoda; ezen nyáron is egyenletes eredményt értek el, a VW-eladások pedig jelentősen növekedtek.

A prémium szegmens nem panaszkodik, sőt az Audi, a Mercedes és a Volvo több mint százzal növelte forgalmát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Piaci szakértők az idén legfeljebb 190 ezer személyautó eladásával számolnak a tavalyi 199 ezer után, megjegyezve ugyanakkor, hogy az importőrök az év elején még 250-260 forintos euróra készítették a terveket, most azonban pénzintézeti körökben már 280-as kurzust várnak a hónap végére. 2007-re 170 ezer személykocsi eladását prognosztizálják.

EZT OLVASTAD MÁR?