16 °C Budapest

Lassul az autópálya

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 12:30

Két híd felújítását kezdi meg -éjjeli munkavégzéssel kiegészítve- augusztus 27-től az M0 autóúton az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Az eredetileg korábbra tervezett kezdést a múlt heti Hárosi Duna-hídon történt váratlan műszaki meghibásodás miatt ütemezte későbbre az autópálya-kezelő, így a fenntartási munkák nem esnek egybe. A munkálatok ezúttal nem igényelnek sávlezárást, az autósoknak -a várhatóan október 30-ig tartó- javítások ideje alatt mindkét irányban csupán sávszűkítésre és sebességkorlátozásra kell számítaniuk.


A két híd korszerűsítésére a társaság nyolcéves felújítási programjának keretében kerül sor. A tervezett felújítás során, az M0 autóút 51. sz. főúti csomópontja és a szigetszentmiklósi lehajtó közötti szakaszán található hidak zajvédő falának cseréjére, valamint az egyik híd burkolatcseréjére, szegélyfelújítására kerül sor. A két híd egymástól 80 méter távolságra helyezkedik el, így a forgalom korlátozására egy 1 km-es szakaszon, az M0 autóút 21+400 és 22+400 km.-szelvényei között kell számítani.

Az ÁAK Zrt. munkatársai a kisebb hétvégi forgalom mellett már szombaton megkezdik a terelés kiépítését. A hídfelújítások ideje alatt várhatóan háromszor lesz szükség a közlekedést segítő sávok megváltoztatására. Az első ütemben mindkét irányban két sávban, de a bal pályán két szűkített zónában, sávelhúzással biztosítják a szakemberek a forgalom folyamatosságát.

A Társaság célja, hogy a közlekedés zavartalan biztosítása érdekében a lehető leghamarabb befejezze a szükséges munkálatokat, ezért a karbantartást végző szakemberek nappal és éjszaka egyaránt dolgoznak majd. Mivel a pálya érintett szakasza mellett lakóépületek is találhatók, a nagy zajjal járó munkafázisokat kizárólag nappal végzik.

A munkálatok megkezdése a Hárosi Duna-híd dilatációs szerkezetének hét eleji váratlan meghibásodása miatt az eredetileg tervezettnél későbbi időpontra tolódott, ezzel is csökkentve az esetleges forgalmi dugók kialakulásának lehetőségét. A hidat pénteken, 11 órától már használhatják az autósok. A sávlezárás megszüntetése után mindkét sávon 60 km/h sebességgel lehet haladni. A szakemberek szerint így megközelítőleg fél óra alatt megszűnik a torlódás az érintett szakaszon.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. türelmet kér az autósoktól a forgalomkorlátozás okozta kellemetlenségekért, egyben javasolja, hogy aki teheti, utazás előtt kérjen információt a szóban forgó szakasz forgalmi helyzetéről a 06-40-40-50-60-as telefonszámon a 4-es menüpontot kiválasztásával, illetve tájékozódjon a www.autopalya.hu weboldal interaktív térképén.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?