9 °C Budapest

A Reál érvényesíti az áfacsökkentést

Pénzcentrum
2006. január 3. 16:07

Az elsők között kíván csatlakozni az újonnan meghirdetett Nagy Áfacsökkentési Akcióhoz a Reál Hungária Élelmiszer Rt. Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium által kibocsátott Áfacsökkentés Védjegy tulajdonosaként üzletei hivatalos tanúsítvánnyal bírnak majd arról, hogy vásárlóik felé érvényesítik a forgalmi adó csökkentését.

Kujbus Tibor, az ország egyik meghatározó élelmiszerkereskedelmi üzlethálózatának cégvezetője elmondta, a Reál Élelmiszer és ReálPONT üzletekben az áfa csökkentése teljes mértékben megjelenik a fogyasztói árakban. Mivel a kereskedelemben nagyon kemény a harc a kedvező árakért, csak az az üzlet számíthat továbbra is a vásárlóira, amely biztosítja számukra az elvárt választékot és árszínvonalat.
Az áfacsökkentés megjelenítése a fogyasztói árakban természetesen nem jelenti azt, hogy lényegesen kevesebbet kell majd élelmiszerre költenünk 2006-ban. Egyrészt azért, mert a legfelső adósáv lefaragása mindössze a Reál hálózataiban forgalmazott termékek 30-40 százalékát érinti. Másrészt a gyártó cégek hagyományosan az év elején jelentik be áremelésüket, ez pedig némileg tompítja az adócsökkentés hatását. Továbbá egyes termékek – például szeszesitalok – esetében növekszik a jövedéki adó, így jelentős árcsökkenésre itt sem lehet számítani.

Az áfa csökkenése tehát minden termékre kiterjedő látványos árcsökkenést nem okoz, de a vásárlók a Reál Élelmiszer és ReálPONT üzletekben a lehető legtöbbet profitálhatnak belőle.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?