32 °C Budapest

A Reál érvényesíti az áfacsökkentést

Pénzcentrum
2006. január 3. 16:07

Az elsők között kíván csatlakozni az újonnan meghirdetett Nagy Áfacsökkentési Akcióhoz a Reál Hungária Élelmiszer Rt. Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium által kibocsátott Áfacsökkentés Védjegy tulajdonosaként üzletei hivatalos tanúsítvánnyal bírnak majd arról, hogy vásárlóik felé érvényesítik a forgalmi adó csökkentését.

Kujbus Tibor, az ország egyik meghatározó élelmiszerkereskedelmi üzlethálózatának cégvezetője elmondta, a Reál Élelmiszer és ReálPONT üzletekben az áfa csökkentése teljes mértékben megjelenik a fogyasztói árakban. Mivel a kereskedelemben nagyon kemény a harc a kedvező árakért, csak az az üzlet számíthat továbbra is a vásárlóira, amely biztosítja számukra az elvárt választékot és árszínvonalat.
Az áfacsökkentés megjelenítése a fogyasztói árakban természetesen nem jelenti azt, hogy lényegesen kevesebbet kell majd élelmiszerre költenünk 2006-ban. Egyrészt azért, mert a legfelső adósáv lefaragása mindössze a Reál hálózataiban forgalmazott termékek 30-40 százalékát érinti. Másrészt a gyártó cégek hagyományosan az év elején jelentik be áremelésüket, ez pedig némileg tompítja az adócsökkentés hatását. Továbbá egyes termékek – például szeszesitalok – esetében növekszik a jövedéki adó, így jelentős árcsökkenésre itt sem lehet számítani.

Az áfa csökkenése tehát minden termékre kiterjedő látványos árcsökkenést nem okoz, de a vásárlók a Reál Élelmiszer és ReálPONT üzletekben a lehető legtöbbet profitálhatnak belőle.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?