13 °C Budapest
Girl watching a movie at the cinema and enjoying.

Szabályosan lerohanták a magyar nézők a mozikat húsvétkor: ezt a filmet akarta most mindenki látni

2023. április 15. 17:03

A húsvét, akárcsak a karácsony, mindig nagyobb tömegeket vonz a mozikba. Ilyenkor a hosszú hétvége miatt jobban ráér az ember, vagy családi szokás, hogy moziba járnak húsvétkor. Mindenesetre húsvétkor duplaannyi néző váltott jegyet a mozipénztáraknál, mint a megelőző hetekben. Ehhez a jobbnál jobb premierek is hozzájárulhattak. Mutatjuk azokat a filmeket, amikre a legtöbben kíváncsiak voltak.

Az utolsó, csütörtöktől szerdáig tartó mozis műsorhéten, melybe most a húsvét is beleesett - április 6-a és 12-e között - a legtöbb jegyet a Super Mario Bros.: A filmre váltották a magyar nézők a Filmforgalmazók Egyesületének adatai alapján. Ez azért nem meglepő, mert április 6-án volt a premier, és ez a film kifejezetten családi szórakozást ígért. Így a megelőző hét győztese, a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület csak a második helyre szorult vissza. Azért ez sem rossz teljesítmény, bizonyára sokan vágytak már egy könnyed fantasy kalandfilmre, ami nem egy már unalmassá vált franchise része. A dobogó harmadik fokára pedig A pápa ördögűzője című film állhatott fel, Russel Crowval a főszerepben. 

Nagycsütörtöktől szerdáig 330 ezer jegyet váltottak a magyar mozipénztáraknál és 678 milliós bevételt termeltek a filmek. Ennek a TOP10-es listán szereplő filmek adták a 88,5 százalékát, és csak a Super Mario Bros.: A film a bevételek 30 százalékát hozta. A Dungeons and Dragons: Betyárbecsület és A pápa ördögűzője is szép számmal vonzotta a nézőket, és a John Wick 4. részére is sokan voltak még kíváncsiak annak ellenére, hogy a premier március 23-án volt. Az ötödik helyet a szintén újonnan bemutatott Air – Harc a legendáért szerezte meg. Ez a film amellett, hogy rengeteg híres színészt gyűjtöttek össze a főbb szerepekre, egy üzleti sikertörténetet dolgoz fel a Nike és Michael Jordan együttműködéséről.

A TOP10-be húsvétkor még be tudott férni a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság és az Avatar - A víz útja is. Ezekre a filmekre sokkal több jegyet vettek, mint a megelőző héten, így valószínűleg a kifejezetten húsvétkor mozizás tervező családok ültek be rájuk.

Várható premierek a következő hónapokban

Most hogy ismét nagyot nőtt a mozilátogatók száma, lehetséges, hogy ez a hullám még hetekig ki fog tartani, akárcsak a karácsony utáni időszakban. Ezt segíthetik a jobbnál jobb premierfilmek, amelyek hamarosan elárasztják a mozikat.

Csütörtökön érekezett meg a vásznakra egy új vámpíros elborult horror Nicolas Cage főszereplésével, a Renfield. Már szintén nézhető a francia vígjáték, az Egy boldog ember és Sinkai Makoto legújabb animéje a Suzume. Ezen a héten került mozikba a magyar romantikus dráma, Az első kettő is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Április 20-tól lehet megnézni Ari Aster legújabb horrorvígjátékát, az Amitől félünk című filmet Joaquin Phoenix főszereplésével. Érdekes élmény lehet A szörny thai horrorfilm, a címe szinte mindent elárul. Május 4-én pedig A galaxis őrzőinek 3. része, május 18-án a Halálos iramban 10. része, május 25-én pedig az élőszereplős A kis hableány.

Ahogy kanyarodunk rá a nyárra, egyre több franchisefilm kerül a mozikba, júniusban jön a Transformers: A fenevadak kora, a Flash: A villám, valamint az Indiana Jones és a sors tárcsája, júliusban pedig a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész. Olyan nagynevű rendezők is új filmekkel jönnek ki, mint Wes Anderson az Asteroid Cityvel, Greta Gerwig a Barbieval, vagy Christopher Nolan az Oppenheimerrel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm