Frozen cowslip weeds backlit by sun in front of a frosty field in winter time. A concrete fence post sits off to the side.

Beköszöntött az ítéletidő: viharos széllel, hóval és faggyal érkezett meg a tél

2022. december 11. 11:09

Sarkvidéki, hideg levegő áramlik be Magyarország területére, amitől az időjárás téliessé válik. Vasárnap kezdetben túlnyomóan borult lesz az ég, délutánra ez nyugat felől fel fog szakadozni. Azonban az északkeleti harmadban könnyen hózáporok is kialakulhatnak – számolt be a kiderül.hu.

A sarkvidéki hideg levegő meghozta az igazi telet Magyarországra: viharos széllel, fagyokkal és hóval kell számolnunk az elkövetkezendő napokban. Az Észak-Dunántúlon és a Bodrogközben viharos széllökésekre lehet számítani, ami a Bakonyban és Borsodban a leesett havat is magával hordhatja. A legmagasabb hőmérséklet az elkövetkezendő napokban -1 és +5 fok között alakulhat, amely a délelőtt során áll be, ezt követően pedig már csak csökkenni fog a hőmérséklet.

Hétfőn az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozhat a felhőtakaró, majd a nap második felében már jelentősen csökkenni fog. A havazás északkelet fele kivonul, mögötte pedig már csak helyenként fog hózápor előfordulni, miközben megerősödik az északnyugati, nyugati szél, ami sokszor viharossá is válhat. Hajnalban többnyire -5 és 0 fok között lesz a hőmérséklet, de a nappali csúcs se lesz magasabb: -2 és +2 fok között fog alakulni a hőmérséklet napközben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05