18 °C Budapest
Ne megszokásból közlekedj: hatalmas lezárások lesznek a fővárosban

Ne megszokásból közlekedj: hatalmas lezárások lesznek a fővárosban

2022. augusztus 25. 17:02

Az augusztus 27-ei tűzijáték miatt forgalomkorlátozásra és lezárásokra kell készülni a belvárosban, amelyek érintik a közösségi közlekedést is, írja csütörtöki közleményében a BKK.

A társaság által adott tájékoztatás szerint a belváros kényelmesebb megközelítése érdekében a késő délutáni és esti időszakban sűrűbben közlekednek a belvárosi kötöttpályás közösségi közlekedési járatok, így az M2-es és M4-es metrók, valamint a nagykörúti 4-es és 6-os villamosok.

Fontos változás, hogy az M3-as metró augusztus 27-én, szombaton 18 órától az északi mellett a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között is jár, a belvárosi szakaszon a sűrűbben induló metrópótló buszokkal lehet utazni. A belváros elérésére a BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök, elsősorban a metrók igénybevételét javasolja.

A tűzijátékot követően a belvárosban sűrűbben induló kötöttpályás közlekedési járatokhoz csatlakozva számos vonalon többlet indulásokkal segíti a BKK a hazajutást. Az aktuális, valós idejű közlekedési rendről a BKK oldalán lehet tájékozódni, az utazások megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni.

Közúti változások

Lezárják a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot augusztus 25-én, csütörtökön 20:00-tól augusztus 29-én, hétfőn 6:00-ig, valamint augusztus 29-én és 30-án, hétfőn és kedden 22:00-tól másnap 6:00-ig. A tűzijáték előkészítő munkái miatt augusztus 26-tól, péntektől korlátozzák a gyalogosforgalmat az Erzsébet hídon és a Szabadság hídon.

Augusztus 27-én 16:00-tól a Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó utca–Erzsébet híd–Krisztina körút–Vérmező út–Margit körút által érintett szakaszon belül jelentős forgalomkorlátozások, lezárások várhatók.Előreláthatólag 19:00-től lezárják az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat, de a hatóság döntése alapján korlátozhatják a Petőfi híd és a Margit híd forgalmát is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Közösségi közlekedés

A belváros elérésére a BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen a metrók igénybevételét javasolja. Az M3-as metró szombaton 18:00-tól éjfélig a déli szakaszon is jár: Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között metróval, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között a sűrűbben induló pótlóbusszal lehet utazni.  A déli szakaszon a metró nem áll meg a Nagyvárad tér állomáson. A Nagyvárad tér és környezete a Népliget felől az M30-as állomáspótló busszal, a belváros felől a 2M villamossal, a Keleti pályaudvar felől a 2M és a 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől pedig MOL Bubival, vagy gyalog közelíthető meg. A metró 18:00-ig a hétvégi rend szerint, Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusz közlekedik.

A 2-es, a 2B és a 2M villamos augusztus 26-án, pénteken 21:00-tól üzemzárásig, valamint augusztus 27-én, szombaton várhatóan 19:30 és 22:00 között csak a déli végállomások és a Boráros tér között közlekedik. Augusztus 27-én, szombaton napközben a déli végállomások és a Március 15. tér között járnak a villamosok.

Augusztus 27-én, szombaton 19:00-tól az alábbiak szerint közlekednek a BKK járatai:

 • A 19-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton és a Széll Kálmán téren át közlekedik.
 • A 41-es villamos módosított útvonalon, a Széll Kálmán téren át, az Alkotás utcán és a Villányi úton közlekedik.
 • A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos módosított útvonalon, a Deák Ferenc tér helyett a Széll Kálmán térig jár.
 • Az 56A villamos helyett a Városház térig közlekedő 56-os villamos jár.
 • Az 5-ös busz csak Rákospalota és a Ferenciek tere között közlekedik. A budai szakaszon – a Pasaréti tér és az Apor Vilmos tér között módosított útvonalon közlekedő – 105-ös busszal lehet utazni.
 • A 7-es és a 133E busz két szakaszon közlekedik: a pesti végállomásuktól csak a Ferenciek teréig, a budai végállomásuktól pedig csak a Móricz Zsigmond körtérig.
 • A 7E busz meghosszabbított útvonalon: Újpalota, Nyírpalota út és a Ferenciek tere között jár.
 • A 8E busz a budai oldalon csak Kelenföld vasútállomás és a Déli pályaudvar, Pesten pedig csak Újpalota, Nyírpalota út és a Ferenciek tere között közlekedik.
 • A 11-es és 39-es busz a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térig közlekedik.
 • A 109-es busz a Batthyány tér helyett a Margit híd, budai hídfőig közlekedik.
 • A 105-ös busz Budán módosított útvonalon, a Pasaréti tér és az Apor Vilmos tér között; Pesten a Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér között közlekedik.
 • A 110-es és a 112-es busz két szakaszon: Budán a Thomán István utca felől a BAH-csomóponton és a Villányi úton át a Móricz Zsigmond körtérig; Pesten kizárólag 112-es jelzéssel a Bosnyák tér felől csak a Ferenciek teréig közlekedik.
 • A 178-as busz nem közlekedik. A Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér között a 105-ös busszal lehet utazni.
 • A 15-ös és 115-ös busz Gyöngyösi utca ill. Göncz Árpád városközpont végállomás felé a Kálvin tér és a Lehel tér között a Kiskörút-Bajcsy-Zsilinszky út-Váci út útvonalon közlekedik, míg a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Kálvin tér között a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton jár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?