Seminar Conference Concept : Close-up Microphones on abstract blurred of speech in meeting room, front speaking blur people in event convention hall with lens light flare in hotel background

Elárulta a 2021-es X-Faktor győztese, mire költi a nyereményt: szegénysorról ért a csúcsra Alee

2021. december 19. 12:04

Lement a 2021-es X-Faktor döntője, a végső győztes Alee lett, aki nehéz körülmények közül ért fel a csúcsra, úgyhogy lesz helye a havi 1 milliós főnyereménynek. Alee a családján is segítene, valamint ingatlant is venne. Mint kiderült, a korábbi győztesek kötül nem mindenkit forgatta okosan a nyereményt: Danics Dóra például hamar elverte a pénzét. De vannak jó példák is, Kocsis Tibor félretett és a hiteleit rendezte, Vastag Csaba pedig a karrierjét építette a milliókból.

Szombaton lement a 2021-es X-Faktor döntője, a fináléba Alee, Ferenczi Kamilla és Paulina jutott. Végül a nézők szavazatai alapján a ByeAlex mentorálta rapper, Alee lett a végső győztes.

A 16 éves énekes nagyon nehéz körülmények közül ért a csúcsra: határmenti Kevermesről érkező Alee nagyon szerény körülmények között él családjával. Egy korábbi riportban megmutatta, hogyan is élnek a kis, omladozó házukban.

Innen jöttem, nem szégyellem

- monta a későbbi győztes, aki elmondta, nagy erőt ad neki szerettei támogatása, de a fiatal tehetség még általános iskolai tanárnőjét is bemutatta a nézőknek, akitől szintén rengeteg szeretetet és elismerést kapott.

A friss győztes az RTL-nek beszélt arról, mennyit jelent neki családja segítsége, akik még a nehéz körülmények ellenére is egyengették karrierjét. Arra a kérdésre, hogy mi volt a legszebb karácsonyi ajándék, amit valaha kapott, azt felelte:

összességében az, amikor elkezdtem zenélni, és kaptam egy szintetizátort mamámtól. Tudom, hogy nem volt rá pénze, de félretett, spórolt és inkább kevesebbet evett, csak hogy én tudjam azt csinálni, amit szeretek. Ezt nagyon tudtam értékelni, és nagyon örültem.

A döntőben Alee elmondta azt is, hogy a főnyereményből a családján is szeretne segíteni, és venne egy ingatlant is. Hozzátette: a zenélésből szeretne élni, koncertjeivel járni az országot.

Nem mindenki bánt jól a pénzzel

Lesz helye tehát a pénznek, az X-Faktor idei főnyereménye havi 1 millió forint egy éven keresztül, és akkor még a koncertek után járó gázsiról nem is beszéltünk. Alee-nak viszont észnél kell lennie, okosan kezelni a hirtelen jött nyereményt: ugyanis Fókusz riportjából kiderült, hogy a korábbi győztesek bizony nem mindig bántak okosan a tehetségkutatóban nyert pénzzel. Danics Dóra például hamar elverte a nyereményét:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Sajnos én nem voltam elég okos annak idején és nagyon sokat eltapsoltam ebből a pénzből, viszonylag rövid idő alatt

– mondta az énekesnő, aki kevés pénzt szánt a karrierjére, inkább elvitte belőle nyaralni a barátait, fesztiválokra, koncertekre jártak és egy hatalmas albérletet vett ki.

Mint kiderült, Kocsis Tibor okosabb volt, ő gyűjtögette a pénzt és a lakásának hitelét fizette belőle. Vastag Csaba a karrierjébe fektette a milliókat, az első lemezére, klipekre és koncertekre költötte - magára egy forintot se költött elmondása szerint. Ruszó Tibi házat vett a pénzéből.

Rico és Claudia, akik azóta már nem dolgoznak együtt, a nyeremény egy részét a kerekesszékes énekes gyógyulására költötték. A Seychelle-szigeteki utazásukról egy kedves barátjuk részére lemondtak. Oláh Gergő elárulta, mivel szegény körülmények közül érkezett, leginkább magának és a családjának kedveskedett különböző ajándékokkal: az első útja egy nagy bevásárlóközpontba vezetett.

Felível a karrier

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, az X-Faktorban befutott énekeseknek sikerült megragadnia, és természetesen pénzre váltania az RTL-nek köszönhető népszerűséget. A keresett hazai zenei előadóknak rengeteg fellépésük van. Opitz Barbi például az X-Faktor hatodik szériáját nyerte meg, azóta Szenes Iván-díjjal is kitüntették, és szintén elmondhatja magáról, hogy ő az egyik legfelkapottabb hazi előadó, akinek naptárja tele van fellépésekkel.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy Magyarországon átlagosan 200 ezer forintot hoz egy fellépés, márpedig ha tele a naptár, akkor ez akár több tízmilliós összeg is lehet egy évben. És akkor még bármikor befuthat egy olyan műsor, mint az Álalcos énekes, ami után szintén jár a gázsi - a showban többek között Opitz Barbi is feltűnt már.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem