2020. július 12. vasárnap Izabella, Dalma

Döbbenet: ennyiért vehetsz ingatlant a Mercedes hazai központjában


A koronavírussal berobbanásával az elmúlt időszak magas ingatlanárai váratlanul visszaestek: vajon milyen hatással lesz a kecskeméti ingatlanpiacra a kialakult helyzet? - a HellóVidék cikke keresi a választ.

Alapvetően a járványhelyzet miatt nem történt súlyos visszaesés, mert továbbra is vannak eladó ingatlanok és kereslet is rá. Az a réteg, aki minőségi cserét szeretne, többet gondolkodik, hogy belevágjon-e a hitelfelvételbe és vásárlásba. Amennyiben a vevőnek van egy használt ingatlanja és szeretne egy új családi házat vagy lakást vásárolni, akkor akár 10-15 millió Ft-ot mindenképp hozzá kell tennie, hogy meg tudja venni. Ők azok, akik most óvatosabbak. A panellakásoknál jelentősebb a visszaesés, mert azt tapasztaltuk, hogy tavaly ilyenkor az egyik legnagyobb ingatlanos webportálon, kevés 20 alatti eladó panellakás volt meghirdetve Kecskeméten, míg most májusban közel 300 panel van értékesítés alatt. Nagyon keresték előző években a panellakásokat befektetés céljából, mellette az újépítésű és belvárosi téglaépítésűek is, ugyanakkor a családi házakat is el lehetett adni új vagy használt ingatlanként akár 50-60 millió Ft-ért.

Ha érdekel a teljes cikk, kattints a HelloVidék oldalára! KATT!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk