Run down buildings in the capital city of Madagascar, Antananarivo

Borzalmas számok érkeztek: ennyien élnek a szegénységi küszöb alatt vergődve

MTI
2023. július 15. 18:04

Világszerte több mint 165 millióan élnek a szegénységi küszöb alatt, vagyis napi 3,65 dollárnál (1200 forintnál) kevesebb bevételből - jelentette pénteken az ENSZ Fejlesztési Hivatala (UNDP).

Achim Steiner, az UNDP vezetője hangsúlyozta, hogy a szegénységi küszöb alatt élők száma még magasabbra is emelkedhetett volna, ha a kormányok a koronavírus-járvány alatt nem nyújtottak volna szociális támogatásokat és indítottak volna gazdaságösztönző projekteket.

Steiner kiemelte, hogy a szegény országokban különösen súlyos a helyzet, hiszen ezekben az országokban a szociális infrastruktúra is károsodik, így a korlátozott egészségügyi ellátás és oktatás és a hiányzó szociális védőháló miatt nem tudnak segíteni azokon az embereken, akik önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, hogy nem tudják ellátni a családjukat.

Az ENSZ szerdán közzétett adatai szerint 52 ország vergődik olyan adósságcsapdában, amelyből nem tud segítség nélkül kiszabadulni. A világ államadóssága tavaly 92 ezer milliárd dolláros rekordszintet ért el, ami a 2000-es adósságszint ötszöröse.

A New York-i székhelyű nemzetközi szervezet jelentése szerint a Föld lakosságának több mint 40 százaléka, 3,3 milliárd ember él olyan országokban, amelyekben az egészségügyi vagy oktatási kiadásokat meghaladják a felvett hitelek kamatai.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem