Digitally generated post apocalyptic scene depicting a desolate urban landscape with tall buildings in ruins and mostly cloudy sky.The scene was created in Autodesk® 3ds Max 2022 with V-Ray 5 and rendered with photorealistic shaders and lighting in Chaos® Vantage with some post-production added.

Ennyire valószínű, hogy Oroszország nukleáris fegyvert vet be Ukrajna ellen

MTI
2022. február 25. 16:33

Valószínűtlen, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök beváltja fenyegetését, miszerint az orosz erők nukleáris fegyvereket is bevetnének az Ukrajnában zajló háborúban - jelentette ki pénteken a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) igazgatója.

"Nem hiszem, hogy a válság nukleáris háborúba torkollna" - szögezte le Dan Smith, ám hangsúlyozta, hogy ameddig léteznek atomfegyverek, erre mindig lesz egy halvány esély, ami viszont katasztrófához vezetne. Smith nem értett egyet azzal az állítással, hogy az országok nukleáris arzenáljai a nemzetközi stabilitást szolgálnák, és úgy vélte, hogy azok csak növelik az egymással szembeni gyanakvást és a bizonytalanságot.

Úgy vélte, Moszkva biztonsági koncepciója azon alapul, hogy a határain kívüli térségekben is igényt tart bizonyos hatalomra és befolyásra. "Putyin számára az az ideális, ha e szomszédos államok együttműködőek, mint Fehéroroszország, nem pedig problémásak, mint Georgia" - fogalmazott. Hozzátette, hogy a Kreml Kijevet az utóbbi kategóriába sorolja, ugyanakkor szeretné elérni, hogy Ukrajna megbízható biztonsági ütközőzónaként tudjon működni Oroszország és a Nyugat között.

Az Ukrajna elleni orosz katonai fellépést Vlagyimir Putyin csütörtök reggel "önvédelemnek" nevezte az Oroszország elleni "fenyegetésekkel" és "a jelenleginél is nagyobb csapással" szemben. Mint mondta, Oroszország továbbra is az egyik legerősebb nukleáris hatalom, így egyetlen potenciális agresszornak sem lehetnek kétségei afelől, hogy teljes vereséget szenved Moszkva ellenében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem