21 °C Budapest

Készülj fel a keményebb hidegekre: ezt tedd, hogy ne kapcsolják ki a gázt otthon

2020. október 16. 15:00

Az állami tulajdonú energiacég közleményben kéri a lakosságot, hogy a fűtési szezonra készülve ellenőrizze mindenki az otthoni vezetékek és a gázkészülékek állapotát szakemberekkel. Így nem csak az előzhető meg, hogy kikapcsolják a szolgáltatást, de feleslegesen magas számláink sem lesznek.

Az NKM földgázelosztó és távhőszolgáltató társaságai felkészülése mellett felhívja a figyelmet, hogy a fűtési szezon kezdete előtt érdemes felülvizsgáltatni az ügyfelek földgázvezetékeket, gázkészülékeket. Az állami energiacég hangsúlyozza szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében: a cél, hogy a szolgáltatás a téli időszak kezdetével is biztonságos legyen, a jól karbantartott, korszerű eszközökkel és vezetékekkel elkerülhető ugyanis a szolgáltatásból való kikapcsolás, amely most kezdődő fűtési időszakban kellemetlen lehet - teszik hozzá.

Hogy ne kapcsolják ki a gázunkat, vagy a távhőnket, a vezetékek és készülékek állapotának is kifogástalannak kell lennie.

A vállalat ezért hívja fel a figyelmet gázrendszerek karbantartására, javítására. Különösen igaz ez a társasházakra, mivel ott, ha csak egy helyen van probléma, az az egész társasházat érintheti. A telekhatáron belüli földgázfelhasználó rendszer nem megfelelő műszaki állapota ugyanis az ingatlanon történő földgázfelhasználás zavarait eredményezheti. A felújítási, illetve karbantartási szolgáltatások igénybe vételével elkerülhetőek a balesetek, valamint a vagyoni károk. Ezen nem kívánt esetleges események felelőssége az ingatlantulajdonost terhelik.

A karbantartott készülékekkel a biztonságos gázfelhasználás mellett hatékonyabb az energiafelhasználás is, elkerülhető a felesleges többlet gázfogyasztás és ezzel a szükségesnél nagyobb gázszámla. A földgáz felhasználó rendszerek biztonságos üzemeltetése elsősorban az ingatla tulajdonosok felelőssége, mint a gázfelhasználó rendszer tulajdonosa. Az NKM javasolja, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását, amelyek munkalappal is igazolják az elvégzett szolgáltatást és ezzel felelősséget is vállalnak az elvégzett javításokért!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem