11 °C Budapest
Naponta 10 háztartási gép gyullad ki: ezek a legveszélyesebb márkák

Naponta 10 háztartási gép gyullad ki: ezek a legveszélyesebb márkák

2017. augusztus 14. 14:33

Egy elavult, hibás háztartási gép sokkal veszélyesebb lehet, mint azt gondolnák. Egy friss brit felmérés szerint ugyanis naponta csaknem 10 tűzesetet okoznak a rossz háztartási készülékek. Mutatjuk, mely márkák számítanak különösen kockázatosnak.


Egy friss brit felmérés szerint a rossz háztartási gépek, mint például a hűtő, a fagyasztó, vagy a mosógép az elmúlt három évben összesen 9 574 tűzesetet okoztak - írja a Daily Mail. A lap az összegyűjtött adatokból három márkát emel ki:

  • 428 tűzesetet,  - köztük a Grenfell-toronyban történt tragédiát is egy -  Hotpoint készülék okozta,
  • 226 tűzeset köthető az Indesit márkanévhez,
  • míg 201 a Beko termékekhez.

Igényelj állami támogatást a cseréhez

A múlt héten újra elindult az Otthon Melege Program: a legújabb energiatakarékosságot célzó pályázatokkal akár 45 ezer forintos állami támogatást is kaphatunk, hogy lecseréljük elavult háztartási gépünket. Eddig hatalmas volt az érdeklődés ár több mint 26 ezren igényeltek támogatást háztartási nagygépük cseréjéhez - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A folytatásban elsőként a nyugat-dunántúli régióban élők nyújthatnak majd be pályázatot

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2017. augusztus 16. szerda reggel 8 órától, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A pályázati adatlap előzetesen is kitölthető. Ha valakinek nincs számítógépe, elektronikus elérhetősége, otthoni vagy munkahelyi internetes kapcsolata, esetleg a pályázatbenyújtás időszakában olyan helyen tartózkodik, ahol az ügyintézés akadályokba ütközik, annak lehetősége van segítséget kérni olyan személytől, aki helyette, a nevében eljárhat. Ez esetben csupán a Pályázati Útmutatóhoz mellékelt meghatalmazotti nyilatkozatot kell kitölteni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?