13 °C Budapest

5 okos tipp, hogy ne a rezsi zabálja fel a fizetésedet

2016. szeptember 26. 11:30

Vége a boldog nyári hónapoknak és újra beköszönt a fűtésszezon. Azért, hogy idén ne legyen akkora különbség a nyári és a téli hónapok energiaszámlái között, mutatunk néhány tippet, melyek jelentősen csökkentik a havi kiadásokat.


Magyarországon sok lakás elavult fűtési és szigetelési rendszerrel rendelkezik, így rendkívül sok energiát dobunk ki a semmibe, azaz fizetünk azért, mert a meleg gyorsan távozik a lakásból. Egy teljes felújítás nagyon sokba kerül, de van néhány apróbb tipp, amivel racionalizálni lehet a költéseinket.

Programozható termosztát

Sok lakásban van termosztát, ami azt állítja be, hogy hány fok legyen. Ez egy néhány ezer forintos készülék, melyet érdemes programozhatóra cserélni. Ez azt jelenti, hogy azokban az időszakokban, amikor nem vagyunk otthon vagy jellemzően alszunk, automatikusan hidegebb lesz, mellyel már az első hónapban pénzt spórolhatunk.

Ablakcsere

Ha nincs sok ablak a lakásodban, viszont azok régiek, akkor nagyon megérheti azoknak a cseréje. Ha erre most nincs módod, akkor javasoljuk, hogy télre fóliázd le átlátszó fóliával azokat az ablakokat, amelyeket nem használnál, így:

Régi készülékek cseréje

Használd ki annak az előnyét, hogy Magyarországon élsz, és próbálj meg élni a különböző konyhai és fürdőszobai gépek cseréjére kiírt pályázatokkal. Az Otthon Melege Program több körben juttatta már olcsón új háztartási gépekhez a magyar családokat. Persze ez a program sem mentes a visszásságoktól.

KATTINTS: Így játszanak a magyar családokkal az állami hűtőcsere-pályázaton

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kisebb lakás

Hajlamosak vagyunk megszokni a lakásunkat, és hiába költözött el már mindkét gyerek, nem akarunk kisebb lakásba költözni. Pedig ha rezsigondjaink vannak, akkor érdemes. Egy kisebb lakásnak jelentősen alacsonyabb a rezsije is, ráadásul mostanában minden arról szól, hogy mennyire pörög az ingatlanpiac, így valószínűleg a te lakásodnak is könnyen találsz új gazdát.

KATTINTS! Minden, amit a lakásvásárlásról tudnod kell!

Cseréld le a lakáshiteled

Nemcsak lakást lehet cserélni, hanem finanszírozást is. Ha néhány éve vettél fel lakáshitelt, akkor érdemes lehet most újra körbenézni, nem találsz-e olyat, amivel sok pénzt spórolhatsz. Természetesen gondolkodj felelősen, ha ilyen döntést hozol, de nem árt képben lenni a lakáshitelpiaccal sem.

KATTINTS! Na ezért kell elolvasni az apróbetűt: emiatt lép félre sok hiteligénylő

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm