3 °C Budapest

Jogosultságellenőrző alkalmazás az államilag kamattámogatott hitelekhez (x)

Pénzcentrum
2012. december 12. 17:30

A támogatott lakáshitelek iránti érdeklődők gyakran nem tudják megállapítani, hogy jelenlegi otthonteremtési vagy korszerűsítési elképzeléseikhez melyik támogatási forma áll rendelkezésre; illetve a rendelkezésre álló támogatási formákhoz milyen hitelcélokat érdemes kitűzni. A nyáron bevezetett új kamattámogatási rendszerű hitelek kapcsán informálódók egy részéről az is kiderült a banki szakértőkkel folytatott online, telefonos vagy bankfióki konzultációkkor, hogy akár a korábban és jelenleg is rendelkezésre álló, a 20 éves futamidő során államilag kamattámogatott lakáshitelt is igényelhetik.


Az előzetes tájékozódást, ezáltal a hitelcélok tervezését segítendő az FHB Bank olyan internetes alkalmazást tett közzé, amellyel előzetesen, kényelmesen, mindenféle feltétel és költség nélkül, az interneten megnézhetik, ellenőrizhetik, hogy jogosultak-e felvenni lakáshitelt állami kamattámogatással.

Az FHB által fejlesztett és bevezetett netes jogosultságellenőrző alkalmazás segít időben felmérni a lehetőségeket.

Az FHB választékában szerepel mind a két államilag kamattámogatott lakáshitel konstrukció, s ezen felül a lakásépítési támogatás (azaz a "szocpol"), az energetikai tanúsítvány, ingatlan értékbecslés, ingatlanközvetítés, biztosítások és természetesen piaci hitelek is intézhetőek.

  • Az otthonteremtési kamattámogatás jogosultságát ellenőrző alkalmazás az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. Kormányrendelet által szabályozott kamattámogatott hitelekre vonatkozó feltételek teljesülését vizsgálja.
  • A kalkulátor banktól független, kizárólag a jogszabályi előírásokat vizsgálja.
  • A kalkulátort bárki használhatja, amennyiben kíváncsi arra, hogy jogosult-e az új támogatott hitel igénylésére.
  • A kalkulátor segítségével egyszerűen, gyorsan, néhány kérdés megválaszolásával megvizsgálható a jogosultság, akár otthonról is.
  • A kalkulátor az otthonteremtési kamattámogatásra történő jogosultságot vizsgálja az ügyfél által megadott adatok alapján, egyéb támogatás típusra történő jogosultság ellenőrzése, vagy hitelképesség vizsgálat nem történik.

A kapcsolódó két kamattámogatott termék:

Az állami kamattámogatásra nem jogosultak számára az öt éves kamatperiódusával kiszámíthatóan törleszthető FHB Ötös Fix Kölcsönt ajánlja az FHB Bank: https://www.fhb.hu/maganszemelyek/Hitelek/FHB-Lakashitel

(x)

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?