7 °C Budapest

Jogosultságellenőrző alkalmazás az államilag kamattámogatott hitelekhez (x)

Pénzcentrum
2012. december 12. 17:30

A támogatott lakáshitelek iránti érdeklődők gyakran nem tudják megállapítani, hogy jelenlegi otthonteremtési vagy korszerűsítési elképzeléseikhez melyik támogatási forma áll rendelkezésre; illetve a rendelkezésre álló támogatási formákhoz milyen hitelcélokat érdemes kitűzni. A nyáron bevezetett új kamattámogatási rendszerű hitelek kapcsán informálódók egy részéről az is kiderült a banki szakértőkkel folytatott online, telefonos vagy bankfióki konzultációkkor, hogy akár a korábban és jelenleg is rendelkezésre álló, a 20 éves futamidő során államilag kamattámogatott lakáshitelt is igényelhetik.


Az előzetes tájékozódást, ezáltal a hitelcélok tervezését segítendő az FHB Bank olyan internetes alkalmazást tett közzé, amellyel előzetesen, kényelmesen, mindenféle feltétel és költség nélkül, az interneten megnézhetik, ellenőrizhetik, hogy jogosultak-e felvenni lakáshitelt állami kamattámogatással.

Az FHB által fejlesztett és bevezetett netes jogosultságellenőrző alkalmazás segít időben felmérni a lehetőségeket.

Az FHB választékában szerepel mind a két államilag kamattámogatott lakáshitel konstrukció, s ezen felül a lakásépítési támogatás (azaz a "szocpol"), az energetikai tanúsítvány, ingatlan értékbecslés, ingatlanközvetítés, biztosítások és természetesen piaci hitelek is intézhetőek.

  • Az otthonteremtési kamattámogatás jogosultságát ellenőrző alkalmazás az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. Kormányrendelet által szabályozott kamattámogatott hitelekre vonatkozó feltételek teljesülését vizsgálja.
  • A kalkulátor banktól független, kizárólag a jogszabályi előírásokat vizsgálja.
  • A kalkulátort bárki használhatja, amennyiben kíváncsi arra, hogy jogosult-e az új támogatott hitel igénylésére.
  • A kalkulátor segítségével egyszerűen, gyorsan, néhány kérdés megválaszolásával megvizsgálható a jogosultság, akár otthonról is.
  • A kalkulátor az otthonteremtési kamattámogatásra történő jogosultságot vizsgálja az ügyfél által megadott adatok alapján, egyéb támogatás típusra történő jogosultság ellenőrzése, vagy hitelképesség vizsgálat nem történik.

A kapcsolódó két kamattámogatott termék:

Az állami kamattámogatásra nem jogosultak számára az öt éves kamatperiódusával kiszámíthatóan törleszthető FHB Ötös Fix Kölcsönt ajánlja az FHB Bank: https://www.fhb.hu/maganszemelyek/Hitelek/FHB-Lakashitel

(x)

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm