Brutális áremeléssel nézhetnek farkasszemet az autósok

Pénzcentrum
2012. január 2. 13:05

Szerdán nulla órától bruttó 6 forinttal emeli a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Az emelést a finomított termékek drágulása és a forint árfolyamának gyengülése tette indokolttá. Mivel január 1-től az áfa-emelés hatására a benzin és gázolaj ára már 6-6 forinttal emelkedett, a drágulás mértéke összességében literenként 12 forintra rúg.

Szerdától bruttó 6 forinttal emeli a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 394,6, a gázolajét pedig bruttó 417,7 forintért adja majd.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (+6 Ft) szembesülnek majd a benzin és a gázolaj esetében az állomásokon. Miután január 1-től a benzin és gázolaj literenkénti ára már hat forinttal emelkedett az áfa-kulcs 27%-ra emelése miatt, a múlt hét pénteki értékhez képest összességében jelentős, literenként 12 forintos áremelkedéssel szembesülnek majd az autósok.

Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 411-412 forintos, a gázolajat pedig 434-435 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd. Vagyis a benzin ára új, soha nem látott magasságba emelkedik, miközben a gázolaj is a történelmi csúcsa közelében tartózkodik szerdától.

 

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?