Brutális áremeléssel nézhetnek farkasszemet az autósok

Pénzcentrum
2012. január 2. 13:05

Szerdán nulla órától bruttó 6 forinttal emeli a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Az emelést a finomított termékek drágulása és a forint árfolyamának gyengülése tette indokolttá. Mivel január 1-től az áfa-emelés hatására a benzin és gázolaj ára már 6-6 forinttal emelkedett, a drágulás mértéke összességében literenként 12 forintra rúg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szerdától bruttó 6 forinttal emeli a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 394,6, a gázolajét pedig bruttó 417,7 forintért adja majd.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (+6 Ft) szembesülnek majd a benzin és a gázolaj esetében az állomásokon. Miután január 1-től a benzin és gázolaj literenkénti ára már hat forinttal emelkedett az áfa-kulcs 27%-ra emelése miatt, a múlt hét pénteki értékhez képest összességében jelentős, literenként 12 forintos áremelkedéssel szembesülnek majd az autósok.

Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 411-412 forintos, a gázolajat pedig 434-435 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd. Vagyis a benzin ára új, soha nem látott magasságba emelkedik, miközben a gázolaj is a történelmi csúcsa közelében tartózkodik szerdától.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09