17 °C Budapest

Végtörlesztés: csak szúnyogcsípés a vegetáló ingatlanpiacnak

Pénzcentrum
2011. december 5. 12:23

Az idei év legforgalmasabb havát tudhatjuk magunk mögött, ami egyértelműen a végtörlesztésnek köszönhető. A több mint 8 ezer ingatlan adás-vételi tranzakció miatt a november egyelőre rekordhónap, s bár decemberben is tart még a végtörlesztés a szezonalitás miatt vélhetően ez is marad az idei csúcs - áll a Duna House Barométer legfrissebb számában.

Az október hónap a végtörlesztés ellenére nem volt kiemelkedő, bár a keresleti index már pozitív irányú elmozdulást mutat. A kivárás időszaka azonban rövid volt, november hónapra így a vártnak megfelelő élénkülést lehetett tapasztalni. A közel 8200 darab adás-vétel egyelőre rekordhónap, s bár decemberben is tart még a végtörlesztés a szezonalitás miatt vélhetően november marad az idei csúcs.


A november hónap az idei átlaghoz képest több mint 25 százalékos élénkülést jelent, ami ingatlanpiaci szempontból ugyan kiemelkedő, de a végtörlesztés folyamatát tekintve inkább jelentéktelennek mondható. (Érdemes megnézni a válság előtti éveket, amikor a havi átlag ennek duplája is volt.) Mindössze körülbelül 1800 tranzakcióval volt több, mint idén átlagban, ami - az 1,25 millió devizaadóst tekintve - azt jelenti, hogy havi körülbelül 0,15 százaléka tudja megoldani ingatlaneladásból a rögzített árfolyamon történő hitel lezárást.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?