15 °C Budapest

Itt az új szuperpályázat! 1,5 milliárdos megtakarítás

2010. március 29. 16:58

Ismét klímabarát energiatakarékos izzók cseréjére hirdet pályázatot a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

Az Izzócsere Program keretében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a kibocsátási kvótabevételből 450 millió forint keretösszeggel hirdet pályázatot energiatakarékos izzók beszerzésére nagycsaládosokat, időseket, fogyatékkal élőket és munkanélkülieket segítő szervezeteknek. A pályázat részleteiről a tárca későbbre ígér tájékoztatást.

A két tornateremnyi energiatakarékos izzóval a támogatottak évente összesen kb. 1,5 milliárd Ft-ot takaríthatnak meg rezsijükből. Ezzel a légkört 47 000 tonnával kevesebb széndioxid szennyezi, 12000 hektárnyi erdő menekül meg, és az erőműveknek 6,3 megawattal kevesebb áramot kell előállítaniuk.

Korábbi cikkünk a témában: Nem túl hatékonyak az energiatakarékos izzók

Mint ismeretes, a hagyományos égőknél a felhasznált energia mindössze 2%-a hasznosul világításként, a többiből a villanykörtét forrósító hő lesz. Ha egy család mindössze öt hagyományos, áramfaló égőt cserél energiatakarékos fénycsőre, egy évben 17 ezer forintot takaríthatnak meg a villanyszámlán.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?