Kastélyra is futja az állami családtámogatásból

2009. december 14. 16:58

Annak ellenére, hogy egy éve a brit kormány ígéretet tett a családi támogatás mértékének lefaragására, egy nyolcgyermekes családanya még mindig egy 2,6 millió fontot érő villában lakik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 34 éves Francesca Walker helyett évente 90 ezer fontot fizet ki az önkormányzat bérleti díjként, s egyéb kiadásaira további 15 ezer fontot kap. Ez évente csaknem 32 millió forint támogatást jelent a családnak, szemben a munkáspárti kormány azon ígéretével, hogy amennyire lehet, racionálissá teszik a családi támogatások mértékét.

A nyolc - 6-16 év közötti - gyermekét egyedül nevelő Walker asszony szerint teljesen jogos, hogy egy villába költöztették őket, mivel a tanács nem tudott számukra elég nagy lakást találni. A bizarr fordulat azonban az: pont a ház miatt esze ágában sincs dolgozni.

- Saját üzletbe fogtam, ahol természetes alapanyagokból készítettem szappant és fürdőkészítményeket. Sajnos azonban bármennyi pénzt is kerestem, azt vissza kellett fizetnem az önkormányzatnak, így semmi nem ösztökélt arra, hogy fejlesszem az üzletet - mondta az asszony, akinek háza nem messze áll Hugh Grant, illetve elle Macpherson házától. A filmekből is elhíresült nyugat-londoni Notting Hillben álló villa havi 7 600 fontjába, vagyis 2,3 millió forintjába kerül az adófizetőknek. Walkerék tavaly szeptemberben kapták meg a villa három éves bérleti jogát, egy rendelet alapján, mely előírja, hogy a rászoruló bérlőket akár magánházaknál is el lehet helyezni, amennyiben az önkormányzati bérlakások közt nem akad számukra megfelelő.

De nem a Walker-család az egyetlen, aki váratlanul jó körülmények közé került. Egy szomáliai kilencfős család egy 1,8 milliós villában lakik heti 1 600 fontért, míg nyolc afgán menekült egy 1,2 milliós villát kapott, mely az az utóbbi 14 hónapban 168 000 fontjába került az adófizetőknek.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20