30 °C Budapest

Kastélyra is futja az állami családtámogatásból

2009. december 14. 16:58

Annak ellenére, hogy egy éve a brit kormány ígéretet tett a családi támogatás mértékének lefaragására, egy nyolcgyermekes családanya még mindig egy 2,6 millió fontot érő villában lakik.

A 34 éves Francesca Walker helyett évente 90 ezer fontot fizet ki az önkormányzat bérleti díjként, s egyéb kiadásaira további 15 ezer fontot kap. Ez évente csaknem 32 millió forint támogatást jelent a családnak, szemben a munkáspárti kormány azon ígéretével, hogy amennyire lehet, racionálissá teszik a családi támogatások mértékét.

A nyolc - 6-16 év közötti - gyermekét egyedül nevelő Walker asszony szerint teljesen jogos, hogy egy villába költöztették őket, mivel a tanács nem tudott számukra elég nagy lakást találni. A bizarr fordulat azonban az: pont a ház miatt esze ágában sincs dolgozni.

- Saját üzletbe fogtam, ahol természetes alapanyagokból készítettem szappant és fürdőkészítményeket. Sajnos azonban bármennyi pénzt is kerestem, azt vissza kellett fizetnem az önkormányzatnak, így semmi nem ösztökélt arra, hogy fejlesszem az üzletet - mondta az asszony, akinek háza nem messze áll Hugh Grant, illetve elle Macpherson házától. A filmekből is elhíresült nyugat-londoni Notting Hillben álló villa havi 7 600 fontjába, vagyis 2,3 millió forintjába kerül az adófizetőknek. Walkerék tavaly szeptemberben kapták meg a villa három éves bérleti jogát, egy rendelet alapján, mely előírja, hogy a rászoruló bérlőket akár magánházaknál is el lehet helyezni, amennyiben az önkormányzati bérlakások közt nem akad számukra megfelelő.

De nem a Walker-család az egyetlen, aki váratlanul jó körülmények közé került. Egy szomáliai kilencfős család egy 1,8 milliós villában lakik heti 1 600 fontért, míg nyolc afgán menekült egy 1,2 milliós villát kapott, mely az az utóbbi 14 hónapban 168 000 fontjába került az adófizetőknek.

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem