18 °C Budapest

Címke: munkáspárt (20 cikk)

Pénzcentrum/MTI | 2010. április 22. 09:32

Lesz elég hely a külföldön szerencsét próbáló magyaroknak?

A magyar felnőtt lakosság 7-8 százaléka menne hosszabb-rövidebb időre külföldre dolgozni, a legkedveltebb célországok Németország, Nagy-Britannia, valamint Ausztria és Írország - derül ki a Tárki Zrt. reprezentatív felméréséből. Azonban koránt sem biztos, hogy közülük mindenki biztosítani is tudja majd külföldön a megélhetését.

Pénzcentrum | 2010. április 12. 13:02

Angliai munkavállalás - Csak a nyelvet ismerőket várják

Választási győzelme esetén szigorítaná a munkavállalási feltételeket hazájában a brit miniszterelnök Gordon Brown. Ha a tervei megvalósulnak, a Nagy-Britanniában dolgozni vágyókat nyelvismereti teszttel szűrik a jövőben.

Pénzcentrum | 2010. március 18. 04:50

Itt a döntés: fellélegezhetnek a kutyatulajdonosok?

A kutyatulajdonosok legnagyobb megkönnyebbülésére elvetette a kormány azt a javaslatot, mely szerint a kutyatámadások megszaporodására való tekintettel kötelező felelősségbiztosítást vezettek volna be a házi ebekre Nagy-Britanniában.

Pénzcentrum | 2009. december 14. 16:58

Kastélyra is futja az állami családtámogatásból

Annak ellenére, hogy egy éve a brit kormány ígéretet tett a családi támogatás mértékének lefaragására, egy nyolcgyermekes családanya még mindig egy 2,6 millió fontot érő villában lakik.

Pénzcentrum | 2009. október 7. 09:02

Egyre magasabb a nyugdíjkorhatár

A nyugdíjkorhatár emelése az állami nyugdíjrendszerek egyre rosszabb pénzügyi kilátásai miatt sok más európai országban is napirenden van.

Pénzcentrum | 2009. május 15. 13:02

A botrányhős és a miniszterelnök: "Gordon, én rád szavazok!"

A világhírű popsztár, Lilly Allen nemrégiben a nyilvánosság elé tárta politikai nézeteit. A hamarosan Magyarországon is koncertező, botrányairól is híres énekesnő kijelentette: "Gordon Brown, én rád fogok szavazni!"

Pénzcentrum | 2009. április 30. 06:20

Hosszú hétvége: tízezreket spórolhat a család!

Nyakunkon a hosszú hétvége, jó alkalom arra, hogy sokat spóroljunk! A munka ezúttal három napos ünnepe a legjobb ingyenes programokat tartogatja, az egész család számára - még akkor is, ha pártszínekben pompázik a környezet.

Pénzcentrum | 2009. április 16. 13:00

Trükköznek a bankok: milliárdokat kapnak a csókos dolgozók!

Több tízezer brit banki dolgozó kaphatja meg a tavalyi év utáni bónuszát, annak ellenére, hogy a kormányzati mentőcsomag kiutalásakor aláírt szerződés kifejezetten megtiltotta a kincstári segélyek ilyen típusú felhasználását.

Pénzcentrum | 2009. január 7. 05:38

Túlzásokba esett a Tesco: már a hatóság is nyomoz utána!

Elképesztő akciós ajánlatokkal csalogatta be a Tesco a vevőket az áruházaiba, az igényeiket kielégíteni azonban már nem tudta: úgy tűnik a rendkívül olcsón kínált italokból valójában nem is került a polcokra egy árva üveggel sem. Hogy az áruházlánc magatartása valóban a fogyasztóvédelmi törvénybe ütközött-e, most vizsgálják a brit hatóságok.

Pénzcentrum | 2008. november 24. 09:30

Karácsonyi ajándék a kormánytól! A gazdagokkal fizettetik meg?

Ideiglenesen 17,5%-ról 15%-ra (az EU által engedélyezett legalacsonyabb standard ráta szintjére) csökkenne az áfa-kulcs Nagy-Britanniában az új adócsomag keretein belül. A fogyasztásélénkítő intézkedés várhatóan nagyságrendileg egy évig lesz érvényben és a politikusok reményei szerint sokat lendíthet a karácsony előtti kiskereskedelmi forgalmon.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 19. 16:00

Még 187 év várakozás az egyenlő fizetésre

A Chartered Managemenet Institute és a CELRE közös felmérése arról tanúskodik, hogy a hölgyeknek még 187 évet kell arra várniuk, hogy ugyanannyi fizetést vihessenek haza, mint férfitársaik.

Pénzcentrum | 2008. március 17. 10:05

Segély-milliomosok: nem éri meg dolgozni?

Sokkolták a közvéleményt a brit konzervatív párt által nyilvánosságra hozott számok, melyek szerint a szigetországban 20 ezer háztartás részesül évente legalább 30 ezer fontos állami segélyben, míg az egyéni átlagkereset 25 ezer font alatti.