16 °C Budapest

"Macsómatrac": férfiak felé kacsingatnak a bútorgyártók

2009. szeptember 27. 10:02

A bútorvásárlás, meg úgy általában a lakberendezés inkább a nőket hozza lázba, a gyártók azonban rájöttek, hogy érdemes a férfiakat is becélozniuk, így született meg a pasik álmait megvalósító ágy ötlete.

A kifejezetten férfiak számára kifejlesztett ágy többek között beépített hűtési funkcióval bír, abból az elméletből kiindulva, hogy az erősebbik nem képviselőinek jellemzően melegük van az ágyban. Az ágykeret persze beépített TV-t, iPod dokkolót, borhűtőt, de még széfet is tartalmaz, csak hogy semmiért ne kelljen kikelni belőle.

Persze kérdéses, hogy recesszió idején mennyire kelendőek ezek a termékek, melyek esetében még a matracért is képesek 50 ezer dollárt elkérni. Az International Sleep Products Association adatai szerint a 2 ezer dollár feletti matracok forgalma mindössze 7,6 százalékot tett ki 2008-ban.

A férfiak célbavétele azonban nem elfuserált ötlet a gyártók részéről, mert bár ugyan a nők gyakrabban vásárolnak, a férfiak azonban technikai eszközökről van szó, a férfiak hajlandóak magasabb összeget is kifizetni.

Az egyik legismertebb bútorgyártó a Hollandia International, amely tavaly szeptemberben dobta piacra igazi high-tech ágyát. A széf beépítésének ötlete onnan jött, hogy sok férfi szereti éjjel maga mellett tudni fegyverét, természetesen biztonságban.

Az autók, illetve sport szerelmesei is találnak azonban megfelelő fekhelyet, hiszen a Lamborghini - egy olasz matracgyártóval, a Magniflex SpA-val karöltve - elkészítette saját, 2000 dolláros matracát, melyet a legutóbb Las Vegas-i bútorvásáron mutattak be.

De akadnak olyan gyártók is, akik a testedzésről hazatérő férfiakra gondolnak: és izomlazító, hőmérsékletszabályozós matracokat árulnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05