5 °C Budapest

"Macsómatrac": férfiak felé kacsingatnak a bútorgyártók

2009. szeptember 27. 10:02

A bútorvásárlás, meg úgy általában a lakberendezés inkább a nőket hozza lázba, a gyártók azonban rájöttek, hogy érdemes a férfiakat is becélozniuk, így született meg a pasik álmait megvalósító ágy ötlete.

A kifejezetten férfiak számára kifejlesztett ágy többek között beépített hűtési funkcióval bír, abból az elméletből kiindulva, hogy az erősebbik nem képviselőinek jellemzően melegük van az ágyban. Az ágykeret persze beépített TV-t, iPod dokkolót, borhűtőt, de még széfet is tartalmaz, csak hogy semmiért ne kelljen kikelni belőle.

Persze kérdéses, hogy recesszió idején mennyire kelendőek ezek a termékek, melyek esetében még a matracért is képesek 50 ezer dollárt elkérni. Az International Sleep Products Association adatai szerint a 2 ezer dollár feletti matracok forgalma mindössze 7,6 százalékot tett ki 2008-ban.

A férfiak célbavétele azonban nem elfuserált ötlet a gyártók részéről, mert bár ugyan a nők gyakrabban vásárolnak, a férfiak azonban technikai eszközökről van szó, a férfiak hajlandóak magasabb összeget is kifizetni.

Az egyik legismertebb bútorgyártó a Hollandia International, amely tavaly szeptemberben dobta piacra igazi high-tech ágyát. A széf beépítésének ötlete onnan jött, hogy sok férfi szereti éjjel maga mellett tudni fegyverét, természetesen biztonságban.

Az autók, illetve sport szerelmesei is találnak azonban megfelelő fekhelyet, hiszen a Lamborghini - egy olasz matracgyártóval, a Magniflex SpA-val karöltve - elkészítette saját, 2000 dolláros matracát, melyet a legutóbb Las Vegas-i bútorvásáron mutattak be.

De akadnak olyan gyártók is, akik a testedzésről hazatérő férfiakra gondolnak: és izomlazító, hőmérsékletszabályozós matracokat árulnak.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?