"Macsómatrac": férfiak felé kacsingatnak a bútorgyártók

2009. szeptember 27. 10:02

A bútorvásárlás, meg úgy általában a lakberendezés inkább a nőket hozza lázba, a gyártók azonban rájöttek, hogy érdemes a férfiakat is becélozniuk, így született meg a pasik álmait megvalósító ágy ötlete.

A kifejezetten férfiak számára kifejlesztett ágy többek között beépített hűtési funkcióval bír, abból az elméletből kiindulva, hogy az erősebbik nem képviselőinek jellemzően melegük van az ágyban. Az ágykeret persze beépített TV-t, iPod dokkolót, borhűtőt, de még széfet is tartalmaz, csak hogy semmiért ne kelljen kikelni belőle.

Persze kérdéses, hogy recesszió idején mennyire kelendőek ezek a termékek, melyek esetében még a matracért is képesek 50 ezer dollárt elkérni. Az International Sleep Products Association adatai szerint a 2 ezer dollár feletti matracok forgalma mindössze 7,6 százalékot tett ki 2008-ban.

A férfiak célbavétele azonban nem elfuserált ötlet a gyártók részéről, mert bár ugyan a nők gyakrabban vásárolnak, a férfiak azonban technikai eszközökről van szó, a férfiak hajlandóak magasabb összeget is kifizetni.

Az egyik legismertebb bútorgyártó a Hollandia International, amely tavaly szeptemberben dobta piacra igazi high-tech ágyát. A széf beépítésének ötlete onnan jött, hogy sok férfi szereti éjjel maga mellett tudni fegyverét, természetesen biztonságban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az autók, illetve sport szerelmesei is találnak azonban megfelelő fekhelyet, hiszen a Lamborghini - egy olasz matracgyártóval, a Magniflex SpA-val karöltve - elkészítette saját, 2000 dolláros matracát, melyet a legutóbb Las Vegas-i bútorvásáron mutattak be.

De akadnak olyan gyártók is, akik a testedzésről hazatérő férfiakra gondolnak: és izomlazító, hőmérsékletszabályozós matracokat árulnak.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm