12 °C Budapest

Gigantikus jenhitel-csomag: mészárosból megmentő?

2009. április 27. 11:00

A japán kormány 800 milliárd JPY (1840 milliárd forintos) mentőcsomagot irányzott elő a válságban megtépázott belföldi ingatlanpiac megmentésére. A tervezet szerint a csomag több elemből állna, melyek külön-külön is élénkítően hatnak a piacra, együttes alkalmazásuk pedig elindíthatja a japán ingatlanszektort a fellendülés útján.

Az állami tulajdonban lévő Japán Fejlesztési Bank kezelésébe kerülne egy 100 milliárd jen összértékű tőkealap, amiből kizárólag lakossági tranzakciókat finanszíroznának, egy további 50 milliárd jenes keretből pedig az ingatlanfejlesztők beruházás-finanszírozását élénkítenék.

A mentőcsomag legvaskosabb eleme a 350 milliárd japán jen értékű lakossági jelzáloghitelezési keret, a fennmaradó 300 milliárd jent pedig városfejlesztési beruházásokra fordítanák. A kormány szerint ezzel az intézkedéssel sikerül megakadályozni a külföldi befektetők elvándorlását, sőt fellendülés esetén újabb tőkeerős beruházók érkezhetnek a szigetországba.

Az ingatlanpiac jelenleg súlyos nehézségekkel küzd, az ösztönző eszközök nélkül még nagyobb bajba kerülhetnének a finanszírozók, a beruházók, az eladók és a vevők egyaránt. A mentőöv lehet a kulcsa a kilábalásnak, a 800 milliárd jen magántőkével kiegészülve megmozdíthatja az egész ország ingatlanpiacát.

Az elmúlt egy évben több piaci szereplő is súlyos veszteségeket szenvedett, több ingatlanpiachoz kapcsolódó vállalkozás volt kénytelen lehúzni a rolót. A hitelminősítők egyre kockázatosabbnak ítélték az ország lakáspiacát, a befektetők egyre többen elfordultak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kormány szerint egy azonnali látszatintézkedés helyett a program bevezetésével újra biztonságos befektetési környezetet kívánnak teremteni az országban. A javaslat ma kerül a parlament elé, ha megszavazzák, már júniustól megindulhat a pénzek áramlása.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07