13 °C Budapest

Mega-bukta: térdre rogyott a sztárok ingatlancége!

Pénzcentrum
2008. december 10. 09:30

Csúszda a hálószobaszekrényből a néhány szinttel lejjebb lévő medencébe, ujjlenyomat-azonosítóval felszerelt lift, mely csak akkor áll meg a művészeti galéria szintjén a lakásban, ha a tulajdonos ujjlenyomatával indították el...csak néhány azon exkluzív megoldások közül, melyekért a világsztárok londoni ingatlanjaik átalakítási munkálataival az 1984-ben alapított Robin Ellis Constructiont bízták meg.

A cég mostanra tönkrement, a világsztárok és orosz milliárdosok nem fizetnek, a 1,5 millió fontos adósság pedig elég volt a csődeljárás megindításához. A tulajdonos, Robin Ellis elmondta, hogy szörnyű sokk a cég tönkremenetele, mely annak köszönhető, hogy az utóbbi nyolc hétben az ügyfelek szinte egyáltalán nem fizettek, az alvállalkozók nem hosszabbították meg a hiteleket, új projektek pedig egyáltalán nem voltak.

A cég leghíresebb ügyfelei közé tartozott Sir Mick Jagger, David Bowie, Vanessa Mae, néhány futballsztár és külföldi milliárdos is. A Robin Ellis Construction szinte soha nem kezdett bele 1 millió font alatti költségvetésű projektekbe, a cégvezető pedig még tavaly is arról nyilatkozott, hogy a csúcsgazdagok bármit megfizetnek a minőségért és London a modern kor Velencéje.

Mostanra fordult a kocka, és bebizonyosodott, hogy a komoly válság idején a legtehetősebbek sem szórják már felelőtlenül a pénzüket, így az ő szeszélyeikre alapozó vállalkozások is meglehetősen nehéz helyzetbe kerültek.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?