2007 legdrágább ingatlanai: milliárdos adásvételek születtek

Pénzcentrum
2007. december 5. 10:10

Az ingatlanpiaci visszaesés mind az ingatlantulajdonosokat, mind az elmúlt évek árnövekedési hullámának folytatódására spekuláló kisbefektetőket, mind pedig az új lakásárak zuhanása által sújtott fejlesztőket közvetlenül érinti. Az ingatlanpiac talán egyetlen továbbra is aktívan működő szegmense a milliárdos lakásoké, ahol a luxus megvásárlása már nem követeli meg jelzáloghitel felvételét.

Az amerikai Forbes most ezért a legmagasabb értéken eladott ingatlanokat gyűjtötte egy csokorba, melyek többsége érdekes módon pont az árcsökkenéssel leginkább sújtott Manhattanben található. New York szíve, legalábbis, ami a legdrágább ingatlanokat illeti, láthatóan a Central Park és annak környéke.

Plaza Hotel, New York City
Forrás: Forbes

A legdrágábban értékesített amerikai ingatlanok többsége itt a park mentén található, köztük is legmagasabb áron a Plaza Hotel egyik emelete kelt el, melyért az új tulajdonos nem kevesebb mint 10 milliárd forintot fizetett. A jelek szerint azonban "légy került a levesbe", egy szemfüles vásárló ugyanis megvette az érintett emelet egyik apartmanját, így várhatóan valódi 4 millió dolláros árának többszörösét kell majd megadnia a lakásért az emelet többi részét megvásárló Harry Macklowe-nak.

Malibu, Kalifornia
Forrás:Forbes

A négyzetméterárakat tekintve azonban nem a manhattani hotel bizonyult a legdrágábbnak, hanem a színészpáros Courteney Cox-Arquette és David Arquette malibui villája, amely közvetlenül a Csendes-óceán partján található. A négyszobás modern ingatlanért végül négyzetméterenként 13 millió forintot fizetett az új tulajdonos.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A listán azonban nem csak egy színészpáros által lebonyolított tranzakció szerepel, míg a Courteney-házaspár eladott, addig Tom Cruisék végül a vétel mellett döntöttek és megvásárolták azt a beverly hills-i 1,3 hektáros területen fekvő villát, melyhez tenisz pálya és egyéb kiszolgáló egységek is tartoznak.  Beverly Hills, Kalifornia
Forrás: Forbes

A legdrágább ingatlanokat tömörítő lista készítői hangsúlyozták, hogy az általuk felállított rangsorból kizárták a zálogjoggal terhelt ingatlanokat, s hogy bizonyosan születtek ennél nagyobb értékben is szerződések, melyeket azonban az ingatlanközvetítők, s ily módon a nyilvánosság kizárásával kötöttek meg.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?