2007 legdrágább ingatlanai: milliárdos adásvételek születtek

Pénzcentrum
2007. december 5. 10:10

Az ingatlanpiaci visszaesés mind az ingatlantulajdonosokat, mind az elmúlt évek árnövekedési hullámának folytatódására spekuláló kisbefektetőket, mind pedig az új lakásárak zuhanása által sújtott fejlesztőket közvetlenül érinti. Az ingatlanpiac talán egyetlen továbbra is aktívan működő szegmense a milliárdos lakásoké, ahol a luxus megvásárlása már nem követeli meg jelzáloghitel felvételét.

Az amerikai Forbes most ezért a legmagasabb értéken eladott ingatlanokat gyűjtötte egy csokorba, melyek többsége érdekes módon pont az árcsökkenéssel leginkább sújtott Manhattanben található. New York szíve, legalábbis, ami a legdrágább ingatlanokat illeti, láthatóan a Central Park és annak környéke.

Plaza Hotel, New York City
Forrás: Forbes

A legdrágábban értékesített amerikai ingatlanok többsége itt a park mentén található, köztük is legmagasabb áron a Plaza Hotel egyik emelete kelt el, melyért az új tulajdonos nem kevesebb mint 10 milliárd forintot fizetett. A jelek szerint azonban "légy került a levesbe", egy szemfüles vásárló ugyanis megvette az érintett emelet egyik apartmanját, így várhatóan valódi 4 millió dolláros árának többszörösét kell majd megadnia a lakásért az emelet többi részét megvásárló Harry Macklowe-nak.

Malibu, Kalifornia
Forrás:Forbes

A négyzetméterárakat tekintve azonban nem a manhattani hotel bizonyult a legdrágábbnak, hanem a színészpáros Courteney Cox-Arquette és David Arquette malibui villája, amely közvetlenül a Csendes-óceán partján található. A négyszobás modern ingatlanért végül négyzetméterenként 13 millió forintot fizetett az új tulajdonos.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A listán azonban nem csak egy színészpáros által lebonyolított tranzakció szerepel, míg a Courteney-házaspár eladott, addig Tom Cruisék végül a vétel mellett döntöttek és megvásárolták azt a beverly hills-i 1,3 hektáros területen fekvő villát, melyhez tenisz pálya és egyéb kiszolgáló egységek is tartoznak.  Beverly Hills, Kalifornia
Forrás: Forbes

A legdrágább ingatlanokat tömörítő lista készítői hangsúlyozták, hogy az általuk felállított rangsorból kizárták a zálogjoggal terhelt ingatlanokat, s hogy bizonyosan születtek ennél nagyobb értékben is szerződések, melyeket azonban az ingatlanközvetítők, s ily módon a nyilvánosság kizárásával kötöttek meg.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm