2007 legdrágább ingatlanai: milliárdos adásvételek születtek

Pénzcentrum
2007. december 5. 10:10

Az ingatlanpiaci visszaesés mind az ingatlantulajdonosokat, mind az elmúlt évek árnövekedési hullámának folytatódására spekuláló kisbefektetőket, mind pedig az új lakásárak zuhanása által sújtott fejlesztőket közvetlenül érinti. Az ingatlanpiac talán egyetlen továbbra is aktívan működő szegmense a milliárdos lakásoké, ahol a luxus megvásárlása már nem követeli meg jelzáloghitel felvételét.

Az amerikai Forbes most ezért a legmagasabb értéken eladott ingatlanokat gyűjtötte egy csokorba, melyek többsége érdekes módon pont az árcsökkenéssel leginkább sújtott Manhattanben található. New York szíve, legalábbis, ami a legdrágább ingatlanokat illeti, láthatóan a Central Park és annak környéke.

Plaza Hotel, New York City
Forrás: Forbes

A legdrágábban értékesített amerikai ingatlanok többsége itt a park mentén található, köztük is legmagasabb áron a Plaza Hotel egyik emelete kelt el, melyért az új tulajdonos nem kevesebb mint 10 milliárd forintot fizetett. A jelek szerint azonban "légy került a levesbe", egy szemfüles vásárló ugyanis megvette az érintett emelet egyik apartmanját, így várhatóan valódi 4 millió dolláros árának többszörösét kell majd megadnia a lakásért az emelet többi részét megvásárló Harry Macklowe-nak.

Malibu, Kalifornia
Forrás:Forbes

A négyzetméterárakat tekintve azonban nem a manhattani hotel bizonyult a legdrágábbnak, hanem a színészpáros Courteney Cox-Arquette és David Arquette malibui villája, amely közvetlenül a Csendes-óceán partján található. A négyszobás modern ingatlanért végül négyzetméterenként 13 millió forintot fizetett az új tulajdonos.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A listán azonban nem csak egy színészpáros által lebonyolított tranzakció szerepel, míg a Courteney-házaspár eladott, addig Tom Cruisék végül a vétel mellett döntöttek és megvásárolták azt a beverly hills-i 1,3 hektáros területen fekvő villát, melyhez tenisz pálya és egyéb kiszolgáló egységek is tartoznak.  Beverly Hills, Kalifornia
Forrás: Forbes

A legdrágább ingatlanokat tömörítő lista készítői hangsúlyozták, hogy az általuk felállított rangsorból kizárták a zálogjoggal terhelt ingatlanokat, s hogy bizonyosan születtek ennél nagyobb értékben is szerződések, melyeket azonban az ingatlanközvetítők, s ily módon a nyilvánosság kizárásával kötöttek meg.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?