13 °C Budapest

Mesterséges szigetek, tengeralatti hotel - nagyot dobbant Dubai

Pénzcentrum
2007. augusztus 27. 10:00

Dubai már most is az építészeti kuriózumok fő forrásaként jelenik meg a globális médiában, a tehetősek paradicsomaként, akiket fedett sípályával, a világ első hétcsillagos szállodájával és mesterséges szigetekkel vár a közel-keleti állam - írja a Napi.


Forrás: www.eikongraphia.com
A földrészeket formázó mesterséges szigetcsoporton eddig olyan hírességek vettek maguknak birtokot, mint Michael Schumacher vagy David Beckam, bár a World elnevezést viselő beruházás még csak 90 százalékos készültségi állapotban van.

Dubai a 2016-os nyári olimpiára való pályázatának sikerét szeretné elősegíteni az év végén megnyíló Sport City komplexummal, melynek keretében többek között a nagyközönség rendelkezésére bocsátanak egy 60 ezres stadion, egy tízezres zárt arénát és egy ötezer főt befogadására alkalmas jégcsarnokot.

Az Atlantiszt idéző tengeralatti hotel is sokak képzeletét megmozgatja, melynek Németországból származó tervei szerint mind a 220 szobájából panorámás kilátás nyílik majd a tengerre. A látvány ára azonban igencsak borsos lesz majd, körülbelül 500 dollár körül mozog éjszakánként.

A legnagyobb érdeklődés azonban nem a Hydropolist, hanem a floridai Disneylandnél kétszer nagyobb Dubailandet övezi, a munkálatok már meg is kezdődtek. A monumentalitás azonban mindenképpen időbe kerül, így teljes egészében csak 2020-ban vehetik majd birtokba a látogatók a jelenleg még nem létező látványosságokat is ígérő szabadidőparkot.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04