3 °C Budapest

Veszik a magyar ingatlanokat a külföldiek

Pénzcentrum
2007. március 1. 09:30

Tavaly 5670 külföldi magánszemély vásárolt ingatlant hazánkban, míg 2005-ben ez a szám 5578 volt. Az adatok ugyan stagnálásról árulkodnak, ez is előrelépést jelent azonban a korábbi tendenciához képest, amikor is évről évre csökkent a vevők száma a közigazgatási hivatalok adatai szerint.

A fentiek tükrében elmondható, hogy a kormányzati megszorító intézkedések és az ezzel járó keresletcsökkenés, valamint az őszi események sem vették el a külföldiek kedvét, akik a tranzakciók 75%-ában lakásokat és családi házakat vásároltak.

Lakást elsősorban Budapesten szeretnek venni a külföldiek, míg nyaralót Somogyban, tanyát Bács-Kiskunban, földet és telket pedig Zalában keresnek. Érdekes, hogy összalapterület szerint Veszprém megye szerezte meg az első helyet a kedveltségi toplistán - írja a Napi.

A németek továbbra is sokat vásárolnak hazánkban, 20%-os részarányuk azonban már messze elmarad a néhány évvel ezelőtti 40%-os értéktől. A dobogó második fokán a románok állnak, míg a vevők 10%-át kitevő írek szinte kizárólag a fővárosban hajlandók vásárolni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58