12 °C Budapest

Veszik a magyar ingatlanokat a külföldiek

Pénzcentrum
2007. március 1. 09:30

Tavaly 5670 külföldi magánszemély vásárolt ingatlant hazánkban, míg 2005-ben ez a szám 5578 volt. Az adatok ugyan stagnálásról árulkodnak, ez is előrelépést jelent azonban a korábbi tendenciához képest, amikor is évről évre csökkent a vevők száma a közigazgatási hivatalok adatai szerint.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A fentiek tükrében elmondható, hogy a kormányzati megszorító intézkedések és az ezzel járó keresletcsökkenés, valamint az őszi események sem vették el a külföldiek kedvét, akik a tranzakciók 75%-ában lakásokat és családi házakat vásároltak.

Lakást elsősorban Budapesten szeretnek venni a külföldiek, míg nyaralót Somogyban, tanyát Bács-Kiskunban, földet és telket pedig Zalában keresnek. Érdekes, hogy összalapterület szerint Veszprém megye szerezte meg az első helyet a kedveltségi toplistán - írja a Napi.

A németek továbbra is sokat vásárolnak hazánkban, 20%-os részarányuk azonban már messze elmarad a néhány évvel ezelőtti 40%-os értéktől. A dobogó második fokán a románok állnak, míg a vevők 10%-át kitevő írek szinte kizárólag a fővárosban hajlandók vásárolni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20