Európai ingatlanba fektetnek az amerikaiak - rekordmennyiségű pénz áramlott be 2006-ban

Pénzcentrum
2007. február 21. 16:00

Rekordszintet ért el az amerikai állampolgárok által eszközölt közvetlen ingatlanbefektetéseinek mennyisége 2006-ban, derül ki a Jones Lang LaSalle jelentéséből.

A cég legutóbb közölt jelentéséből kiderül, hogy a 2006-ra vonat5kozó teljes tőkemozgás meghaladta a 242 milliárd dollárt, ez 39 százalékos növekedést jelent a 2005-ös adatokhoz képest.

A legtöbb európai országban nőtt a befektetési volumen, a legkiemelkedőbb eredményeket Németország (141%), Franciaország (67%) és Lengyelország (70%) produkálta. Szemben az Egyesült Királyság stagnáló teljesítményével.

A cég európai részlegének ügyvezetője szerint az európai ingatlanba fektetők számára már az utóbbi öt év is szép hozamokat eredményezett, így nem csoda, hogy a befektetők az ingatlanbefektetéseket preferálják.

Hozzátette, hogy bár 2007-re valamelyest mérséklődő növekedést várnak, becslések szerint a hozamok továbbra is csábítóak lesznek 9-11 százalékot elérő szintjükkel.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?