Ha már hitel, legyen sok? - Ebből van a baj!

Pénzcentrum
2006. szeptember 29. 11:00

Az elmúlt hónapok forintgyengülése kedvezőtlenül érintette a devizaalapú lakáshitelüket törlesztőket, banki számítások szerint azonban 2008 lehet a kritikus pont, amikor a legnagyobb törlesztőrészlet emelést a 2004-2005-ben svájcifrank-alapú hitelt felvevők érezhetik majd - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szakértők szerint a nagy forintgyengülésekkor nem szabad átváltani forintra a devizahitelt, ezzel veszíthetünk ugyanis a legtöbbet. A részlet növekedését érdemesebb a futamidő növelésével mérsékelni. A lakáshitelpiacon a jövőt minden bizonnyal az árfolyamgarantált és a fix törlesztéses konstrukciók, valamint a futamidő-hosszabbítási ajánlatok jelentik majd.

Az ügyfelekre vadászó hitelintézetek harca vezetett oda, hogy ma már gyakorlatilag önerő nélkül is lehet lakást venni. Nem árt azonban tudni, hogy az ügyfelek jellemzően túltervezik hitelfelvételüket és alultervezett kiadásokkal számolnak.

Külföldön a hitelbedőlések legfőbb oka a betegség, válás és a munkanélküliség, nálunk azonban egyszerűen a túltervezés. A nemfizető adósok között alig találni közalkalmazottakat, köztisztviselőket, vállalkozókat viszont annál inkább.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?