2 °C Budapest

Isztambul - népszerű az ingatlanbefektetés

Pénzcentrum
2006. október 24. 15:00

Az elmúlt 9 hónapban markánsan növekedett a külföldi ingatlanbefektetések száma Törökországban. A legtöbb befektetés azonban még csak kereskedelmi jellegű, általában földtulajdont keresnek a külföldiek.

Az elmúlt 9 hónapban markánsan növekedett a külföldi ingatlanbefektetések száma Törökországban. A legtöbb befektetés azonban még csak kereskedelmi jellegű, általában földtulajdont keresnek a külföldiek.

Cansel Turgut Yazici, a Turkish Industrial Development Bank (TIDB) vezérigazgatója elmondta, hogy a külföldi befektetők 90 százaléka Isztambulban keres földtulajdont, javarészt szálloda, illetve bevásárlóközpontok építésére.

A hölgy hozzátette, hogy a befektetők teljesen tisztában vannak a helyzettel, és a befektetési lehetőségekkel. A vezérigazgató szerint, ha a jelzálog-rendszer törvényi szabályozás alá kerül, még mindig nem fog tudni hatályba lépni a jelenlegi gazdasági helyzet miatt: a kamatok túlságosan magasak még, a jelenlegi helyzetben legalább három év kell, hogy a megfelelő szintet elérjék.

Ma mindössze 400 okleveles ingatlanszakértő tevékenykedik. Yazizi szerint a szakértők száma legalább 3000-ig fog emelkedni, ha valójában szabályozás alá kerül a jelzálog-rendszer.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?