34 °C Budapest

Isztambul - népszerű az ingatlanbefektetés

Pénzcentrum
2006. október 24. 15:00

Az elmúlt 9 hónapban markánsan növekedett a külföldi ingatlanbefektetések száma Törökországban. A legtöbb befektetés azonban még csak kereskedelmi jellegű, általában földtulajdont keresnek a külföldiek.

Az elmúlt 9 hónapban markánsan növekedett a külföldi ingatlanbefektetések száma Törökországban. A legtöbb befektetés azonban még csak kereskedelmi jellegű, általában földtulajdont keresnek a külföldiek.

Cansel Turgut Yazici, a Turkish Industrial Development Bank (TIDB) vezérigazgatója elmondta, hogy a külföldi befektetők 90 százaléka Isztambulban keres földtulajdont, javarészt szálloda, illetve bevásárlóközpontok építésére.

A hölgy hozzátette, hogy a befektetők teljesen tisztában vannak a helyzettel, és a befektetési lehetőségekkel. A vezérigazgató szerint, ha a jelzálog-rendszer törvényi szabályozás alá kerül, még mindig nem fog tudni hatályba lépni a jelenlegi gazdasági helyzet miatt: a kamatok túlságosan magasak még, a jelenlegi helyzetben legalább három év kell, hogy a megfelelő szintet elérjék.

Ma mindössze 400 okleveles ingatlanszakértő tevékenykedik. Yazizi szerint a szakértők száma legalább 3000-ig fog emelkedni, ha valójában szabályozás alá kerül a jelzálog-rendszer.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm