A méret lett a lényeg, de nem minden áron...

Pénzcentrum
2006. október 24. 10:00

Egyre inkább kitolódik a lakásvásárlásra szánt összeg felső határa - derül ki a Duna House ezerfős mintás készült felméréséből. A legnépszerűbbek a 15-20 millió forint közötti 1-1,5 szobás lakások váltak, amelyeket a legszívesebben a XIII., a XIV: kerületben és Ó- és Újbudán vennének ingatlant a megkérdezettek.

Egyre inkább kitolódik a lakásvásárlásra szánt összeg felső határa - derül ki a Duna House ezerfős mintás készült felméréséből. A legnépszerűbbek a 15-20 millió forint közötti 1-1,5 szobás lakások váltak, amelyeket a legszívesebben a XIII., a XIV: kerületben és Ó- és Újbudán vennének ingatlant a megkérdezettek - írja a Világgazdaság.

A tavalyi eredményekhez képest jelentőse, 10 százalékkal csökkent a 10 millió forint alatti lakások kereslete, vagyis a lakásvásárlók egyre inkább az "élhető" területű ingatlanok iránt érdeklődnek. A megkérdezettek 60 százaléka a 10-20 millió forint közötti intervallumot jelölte meg, de közülük is a legtöbben inkább a 15, illetve a 20 milliós lakások iránt érdeklődnek.

Tovább erősödött a kereslet a drágább, 30 millió forint feletti értékű ingatlanok iránt, amelyeket manapság a megkérdezettek 10 százaléka vásárolna, egy négy szobás családi házért 30-40 millió forintos, míg egy 5 vagy több szobásért akár 50 millió forintos árat is elfogadhatónak tartanak a válaszadók.

A maximálisan elkölteni kívánt összeg emelkedésében, a Duna House vezető elemzője, Murányi Ákos szerint főként a könnyebben elérhetővé vált lakáshitel-konstrukciók, az önerő nélküli lakáshitelek és a lakáslízingek megnövekedése játszik szerepet. A Duna House Hitel Centrum tapasztalatai szerint a legtöbben 7-10 millió forint közötti összeget igényelnek, de nem ritka az a vásárló sem, aki minimális önerővel vesz fel hitelt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A pesti belvárosi ingatlanok iránt sem csökkent a kereslet, még mindig a leendő vásárlók 25 százaléka szeretne ideköltözni, de megnövekedett az érdeklődés a VII. kerületi ingatlanok iránt, elsősorban a jó közlekedés és a belvároshoz való közelség miatt. A külső kerületek, és a délpesti rész is részesült a fokozódó érdeklődésből, de az agglomerációba is sokan szeretnének kiköltözni (6%).

A legtöbben új építésű lakást szeretnének vásárolni, 30 százalékuk pedig jelentéktelen kérdés, hogy a megvételre szánt ingatlan új-e avagy használt. Az egyszobás és a garzonlakások iránt is nőtt a kereslet, ezket azonban a leggyakrabban befektetés céllal vásárolják.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm