25 °C Budapest

SZJA változások: Mennyivel marad több a zsebünkben 2010-ig?

Pénzcentrum
2005. szeptember 15. 10:20

A jövő évi adótörvény módosítások egyik legfontosabb része az SZJA tábla elkövetkező 5 évre való rögzítése, mely jelentős nettó bér növekedést okoz a bérjövedelmek esetében. Az alábbiakban ennek a növekedésnek a mértékét mutatjuk be.

Mint ismeretes, az SZJA felső kulcsa a jelenlegi 38%-ról 36%-ra csökkenne az elkövetkező években, a két kulcs közötti határ azonban folyamatosan növekedne.


Ezen két változás éves nettó jövedelemre gyakorolt hatását mutatja be az alábbi grafikon, mely a bruttó bér függvényében ábrázolja az éves nettó bér növekedését a 2005-ös nettó bérhez képest.

A grafikon készítésénél kizárólag az adójóváírást vettük figyelembe, és semmilyen kedvezményt nem érvényesítettünk. A számításoknál feltételeztük a járulékok, hozzájárulások és egyéb terhek változatlanságát, valamint azt, hogy a jövőre várhatóan 63,000 Ft-ra emelkedő minimálbér adómentességét adójóváírásokkal biztosítja az SZJA törvény. Így a grafikon kizárólag az SZJA tábla módosításából eredő változásokat mutatja.

A grafikonon látható, hogy 120,000 Ft-os havi bérjövedelem esetén csak a jövő évben növekszik az éves nettó bérjövedelem, 2007-től már nem.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A következő grafikon az éves nettó bér változását mutatja a megelőző évihez képest, így az egyes években bekövetkezett változás különállóan is áttekinthető.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm