School classroom image

Kemény tiltás élesedett az egyik magyar iskolában: vallott az igazgató, így viselik a gyerekek

2024. június 12. 09:14

Az idei volt az első mobilmentes tanév az egyik vidéki iskolában. Az igazgató szerint ez jó hatással volt a közösségre. A kormány most törvényben tiltaná meg az iskolai telefonozást, de a szakszervezet szerint ez fölösleges, hiszen erről eddig is lehetett rendelkezni a házirendben.

Az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az idei volt az első mobiltelefonmentes tanév, a diákok csak akkor vehetik elő a telefont, ha az valamelyik tanórai feladathoz kell - az iskolát az RTL Híradó mutatta be. Makainé Zérczi Zsuzsa igazgató szerint a gyerekeknek reggel nyolckor ki kell kapcsolniuk a mobilokat, és csak délután kapcsolhatják vissza, amikor hazamennek a tanításból. Az igazgató szerint mindez jó hatással van a közösségre, a diákokra, jobb köztük a kommunikáció.

A Pénzcentrum is beszámolt róla, a kormány egy olyan javaslatot nyújtott be, amely szerint a hazai iskolák megtilthatják a mobilhasználatot, emellet meghatároznak tiltott tárgyakat is, amelyeket nem lehet az iskolákba bevinni. Az indoklás szerint „az iskolai mobiltelefon-használat jelentős mértékben eltereli a diákok figyelmét a tanulásról, emellett az internetes zaklatásra is lehetőséget teremt”. Azt a törvénymódosítás után továbbra is lehetővé kell tenni ugyanakkor, hogy a digitális taneszköznek minősülő eszközöket a pedagógus által meghatározott esetekben a diákok tanulási céllal használhassák. A szabályok betartása érdekében a tanároknak és az iskolaőröknek joguk lesz a tanulók csomagját és tárolóhelyiségét átvizsgálni, a tiltott tárgyat elvenni, de annak „őrzése során a tárgyban bekövetkezett kárért a nevelési-oktatási intézmény nem felel”.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Híradóval közölte, fölösleges az újabb jogalkotás, hiszen az iskolák már most is a házirendben tilthatják a telefonozást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem