Young child sitting at a table learning and completing school work.

Így szereznek egy év alatt ütőképes papírt az élelmes magyarok: milliókat is spórolhatnak így?

2023. július 26. 12:28

Nem mindennapi módszerrel dolgozik nyelviskolájában Tóth Alexandra, aki az agyi működésekkel kapcsolatos kutatásokra építette fel egyedülálló nyelvtanulási módszerét. A speciális oktatási technikát alkalmazva ráadásul több millió forintot meg lehet takarítani, mivel fél-egy év alatt elsajátítható bármelyik nyelv. A speciális nyelviskolában a rekord három hónap, ami alatt egy tanítvány az orosz nyelvet teljesen a nulláról megtanulta és középfokú nyelvvizsgát tett.

„Azt lehet mondani, hogy a nyelviskola és az itt alkalmazott módszer hatékonysága 98 százalék. A legtöbben fél-egy év alatt eljutnak a nulláról a középfokra. Akadt olyan tanítványom, akinek a nyelvvizsgáján múlt egy diplomata állás és végül sikerrel vette az akadályokat: felsőfokú nyelvvizsgát tett orosz nyelvből és ma már diplomataként dolgozik” - mesélte Tóth Alexandra, az Alexa nyelviskola megálmodója. És hogy mi ennek a módszernek a titka? Alexandra szerint a legfontosabb, hogy számos olyan hibát küszöböl ki a technikája, amelyet a ma bevett nyelvtanulási szokások során rendszeresen elkövetünk. A nyelviskola vezetője szerint a hiba nem a tanulókban van, hanem többek között abban, hogy nem tanítják meg őket megfelelően tanulni.

„Sokkal könnyebben, sikeresebben és gyorsabban elsajátíthatunk egy idegen nyelvet, ha figyelembe vesszük, hogy mi szimpatikus az agyunk számára. Alapvetően a cukrászathoz szoktam hasonlítani a nyelvtanulást, hiszen ott sem mindegy, hogy milyen összetevőket és milyen sorrendben keverünk össze annak érdekében, hogy a végén olyan eredményt kapjunk, amilyet szeretnénk. Ha csak egy egyszerű példát szeretnék kiemelni, akkor az az, hogy az agyunk számára nem szükséges mondjuk hússzor elismételni egy idegen szót, hanem elég csak háromszor, ám ezt nem mindegy, hogy milyen időzítéssel tesszük. Vagy mondjuk ha egy idegen szó mellé elismételjük a magyar jelentését is, sokkal nehezebben fogjuk rögzíteni azt az idegen szót, mintha csak azt ismételgetnénk.”

Tóth Alexandra szerint a hagyományos nyelvoktatás esetében két-három év egy idegen nyelv elsajátítása, ezt az időt rövidíti le a módszere mindössze fél-egy évre. Ez az időtartam attól függ, hogy ki mennyi időt fektet a nyelvtanulásba. A nyelviskola alapítója azt is kiemelte, hogy a nyelvtanulásnak egyfajta napi rutinná kell válnia. Az idegen nyelvű podcastek, filmek, hangoskönyvek és a nyelviskola videókurzusa mind-mind ezt a rutint erősíti. Mindehhez a memória fejlesztéséhez szükséges gyakorlatok is elengedhetetlenek.

„A mai rohanó, modern világban egyre romlik a memóriánk, hiszen mindent digitálisan rögzítünk és mentünk. Az ingyenes próba óránkon bárki kipróbálhatja, hogy magyarul sem tudunk visszamondani két perc után negyven szót. Van azonban egy speciális technika, aminek ismeretében mindenki képes százból száz szót felidézni tíz perc után” - mesélte Alexandra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nyelviskola alapítója sokáig tanulmányozta az agyi működésekkel kapcsolatos kutatásokat, ami alapján kifejlesztette az egyedülálló módszerét. Ezeket a technikákat építette be a saját rendszerébe és fejlesztette folyamatosan az évek során. A módszer esetében tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy melyik nyelvet választjuk, rekordgyorsasággal léphetünk szintet.

„Van, amikor az egyéni adottságoktól is függ, ki melyik nyelvet sajátítja el a leggyorsabban, de alapvetően minden nyelv megtanulásánál ugyanaz a módszer a siker érdekében: az agyunk a fontos és hogy a megfelelő módon használjuk. Mi valójában azt tanítjuk meg, hogyan kell jól tanulni, ami ma még sajnos nem szerepel a hagyományos oktatásban. A videókurzusaink és a tankönyveink azonban már azzal a technikával készültek el, amivel szem előtt tartjuk, ahogyan az agyunk számára a legszimpatikusabb egy új nyelv megtanulása.”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem