21 °C Budapest
Young child sitting at a table learning and completing school work.

Így szereznek egy év alatt ütőképes papírt az élelmes magyarok: milliókat is spórolhatnak így?

2023. július 26. 12:28

Nem mindennapi módszerrel dolgozik nyelviskolájában Tóth Alexandra, aki az agyi működésekkel kapcsolatos kutatásokra építette fel egyedülálló nyelvtanulási módszerét. A speciális oktatási technikát alkalmazva ráadásul több millió forintot meg lehet takarítani, mivel fél-egy év alatt elsajátítható bármelyik nyelv. A speciális nyelviskolában a rekord három hónap, ami alatt egy tanítvány az orosz nyelvet teljesen a nulláról megtanulta és középfokú nyelvvizsgát tett.

„Azt lehet mondani, hogy a nyelviskola és az itt alkalmazott módszer hatékonysága 98 százalék. A legtöbben fél-egy év alatt eljutnak a nulláról a középfokra. Akadt olyan tanítványom, akinek a nyelvvizsgáján múlt egy diplomata állás és végül sikerrel vette az akadályokat: felsőfokú nyelvvizsgát tett orosz nyelvből és ma már diplomataként dolgozik” - mesélte Tóth Alexandra, az Alexa nyelviskola megálmodója. És hogy mi ennek a módszernek a titka? Alexandra szerint a legfontosabb, hogy számos olyan hibát küszöböl ki a technikája, amelyet a ma bevett nyelvtanulási szokások során rendszeresen elkövetünk. A nyelviskola vezetője szerint a hiba nem a tanulókban van, hanem többek között abban, hogy nem tanítják meg őket megfelelően tanulni.

„Sokkal könnyebben, sikeresebben és gyorsabban elsajátíthatunk egy idegen nyelvet, ha figyelembe vesszük, hogy mi szimpatikus az agyunk számára. Alapvetően a cukrászathoz szoktam hasonlítani a nyelvtanulást, hiszen ott sem mindegy, hogy milyen összetevőket és milyen sorrendben keverünk össze annak érdekében, hogy a végén olyan eredményt kapjunk, amilyet szeretnénk. Ha csak egy egyszerű példát szeretnék kiemelni, akkor az az, hogy az agyunk számára nem szükséges mondjuk hússzor elismételni egy idegen szót, hanem elég csak háromszor, ám ezt nem mindegy, hogy milyen időzítéssel tesszük. Vagy mondjuk ha egy idegen szó mellé elismételjük a magyar jelentését is, sokkal nehezebben fogjuk rögzíteni azt az idegen szót, mintha csak azt ismételgetnénk.”

Tóth Alexandra szerint a hagyományos nyelvoktatás esetében két-három év egy idegen nyelv elsajátítása, ezt az időt rövidíti le a módszere mindössze fél-egy évre. Ez az időtartam attól függ, hogy ki mennyi időt fektet a nyelvtanulásba. A nyelviskola alapítója azt is kiemelte, hogy a nyelvtanulásnak egyfajta napi rutinná kell válnia. Az idegen nyelvű podcastek, filmek, hangoskönyvek és a nyelviskola videókurzusa mind-mind ezt a rutint erősíti. Mindehhez a memória fejlesztéséhez szükséges gyakorlatok is elengedhetetlenek.

„A mai rohanó, modern világban egyre romlik a memóriánk, hiszen mindent digitálisan rögzítünk és mentünk. Az ingyenes próba óránkon bárki kipróbálhatja, hogy magyarul sem tudunk visszamondani két perc után negyven szót. Van azonban egy speciális technika, aminek ismeretében mindenki képes százból száz szót felidézni tíz perc után” - mesélte Alexandra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyelviskola alapítója sokáig tanulmányozta az agyi működésekkel kapcsolatos kutatásokat, ami alapján kifejlesztette az egyedülálló módszerét. Ezeket a technikákat építette be a saját rendszerébe és fejlesztette folyamatosan az évek során. A módszer esetében tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy melyik nyelvet választjuk, rekordgyorsasággal léphetünk szintet.

„Van, amikor az egyéni adottságoktól is függ, ki melyik nyelvet sajátítja el a leggyorsabban, de alapvetően minden nyelv megtanulásánál ugyanaz a módszer a siker érdekében: az agyunk a fontos és hogy a megfelelő módon használjuk. Mi valójában azt tanítjuk meg, hogyan kell jól tanulni, ami ma még sajnos nem szerepel a hagyományos oktatásban. A videókurzusaink és a tankönyveink azonban már azzal a technikával készültek el, amivel szem előtt tartjuk, ahogyan az agyunk számára a legszimpatikusabb egy új nyelv megtanulása.”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem