Hungarian Currency: 50 Forint Coin

Nyugdíjáról vallott a legendás magyar énekes: "A számláimat sem tudom kifizetni"

2023. május 25. 12:46

A Máté Péter-díjas Poór Péter 78 éves kora ellenére irigylésre méltóan aktív életet él, rengeteg fellépése van és élvezi a munkáját. Viszont ha úgy döntene, már nem szeretne dolgozni, nagy bajban lenne - írja a Blikk. A táncdalénekes a lapnak elmondta, hogy többet dolgozik, mint fiatal korában. A járvány megviselte anyagilag, mivel nem volt a fellépése, a nyugdíja pedig alig több, mint 100 ezer forint.

"Sok más előadóhoz hasonlóan nevetségesen alacsony a nyugdíjam. Konkrét összeget nem szeretnék mondani, de az én esetemben ez alig haladja meg a százezer forintot. Ebből a csekély bevételből a számláimat sem tudom kifizetni. Persze, próbálok derűlátó maradni, és bízom benne, hogy ez még változhat, mert nem érzem méltányosnak a jelenlegi helyzetet" – magyarázta Poór Péter a lapnak. Elmondása szerint a szocializmus alatt rendesen fizette a nyugdíjjárulékokat és az egyéb adókat, ám az Országos Rendező Iroda és a külföldi fellépéseket szervező cég ezeket a pénzeket eltette, és nem jelentették be, hogy munkaviszonya van. Ez a mostani nyugdíján is meglátszik.

Szerencsére a zenész kitűnő formában van, és nem pusztán az anyagiak miatt vállal fellépéseket, hanem mert ma is élvezi a hivatását. Poór Péter rengeteget is tesz azért, hogy fizikálisan és mentálisan is olyan állapotban maradjon, hogy még hosszú évekig énekelhessen a színpadokon - írja a lap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?