2019. november 20. szerda Jolán

Magyar euró: Varga Mihály ismertette a kormány terveit


Az eurózónában képzeli el a kormány Magyarországot, hiszen a tagsággal a közös valuta bevezetését is vállaltuk - erről Varga MIhály beszélt egy sajtótájékoztatón. Pár napja Matolcsy György bírálta az uniós pénznemet.

Az EU egyik legígéretesebb, de befejezetlen kezdeményezésének nevezte az eurót Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint kijelentette, uniós tagságunkkal vállaltuk az euró bevezetését, és bár közölte, hogy nincs céldátum a közös pénz magyarországi bevezetésére, szavaiból arra lehet következtetni, hogy a kormány nem tett le az euró használatáról - írja az mfor.hu.

A miniszter megszólalása azért is érdekes, mert pár napja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke arról írt véleménycikket a Financial Timesba, hogy hiba volt az euró bevezetése. Ennek kapcsán a miniszter azt mondta, hogy ő is lát intézményes problémákat az eurózónában, de világossá tette, hogy a kormány Magyarországot ebben a monetáris keretben képzeli el, nem másban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Így segíti mellőzött pályatársait a Mi kis falunk sztárja
Egymást érik az új magyar fikciós tartalmak, melyeknek szükségük van színészekre.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS