2021. január 25. hétfő Pál

Magyar euró: Varga Mihály ismertette a kormány terveit


Az eurózónában képzeli el a kormány Magyarországot, hiszen a tagsággal a közös valuta bevezetését is vállaltuk - erről Varga MIhály beszélt egy sajtótájékoztatón. Pár napja Matolcsy György bírálta az uniós pénznemet.

Az EU egyik legígéretesebb, de befejezetlen kezdeményezésének nevezte az eurót Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint kijelentette, uniós tagságunkkal vállaltuk az euró bevezetését, és bár közölte, hogy nincs céldátum a közös pénz magyarországi bevezetésére, szavaiból arra lehet következtetni, hogy a kormány nem tett le az euró használatáról - írja az mfor.hu.

A miniszter megszólalása azért is érdekes, mert pár napja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke arról írt véleménycikket a Financial Timesba, hogy hiba volt az euró bevezetése. Ennek kapcsán a miniszter azt mondta, hogy ő is lát intézményes problémákat az eurózónában, de világossá tette, hogy a kormány Magyarországot ebben a monetáris keretben képzeli el, nem másban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Otthonteremtési támogatás 2021: akár gyermek nélkül is járhat 5 millió forint!
Új lakás építéséhez járhat az áfa-visszatérítés.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked