12 °C Budapest
Rengeteg pénzt zároltak a bankok: ezek az utalások nem mentek át

Rengeteg pénzt zároltak a bankok: ezek az utalások nem mentek át

2020. augusztus 12. 09:44

Gyanús ügyekről a korábbiaknál lényegesen több bejelentést tettek tavaly a bankok és más szolgáltatók az adóhivatal pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás ellen küzdő irodájánál - írja a Magyar Nemzet.

A korábbiaknál jóval több dolga akadt tavaly a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen küzdő irodának. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal berkeiben működő egység 2019-ben több mint 14 ezer alkalommal kezdett elemzésbe. A legtöbbször, nagyjából 12 ezer esetben amiatt, mert valamely hazai pénzügyi vagy jogi szolgáltató tett bejelentést gyanús, kétesnek tartott ügyről -írja a lap. 

Ez a szám az utóbbi évek fényében igen magasnak számít, tavaly ugyanis a 9 ezret sem érte el bejelentések száma, de 2018-ban is alig lépte túl a tízezret. A lényegesnek nevezhető növekedést az irodánál egyrészt a jegybank hatékonyabb ellenőrzéseivel, másrészt pedig azzal magyarázzák, hogy a szolgáltatók tavaly fokozottabban ügyeltek a gyanús ügyek felfedezésére - írják. A hatóságok a bankokkal együttműködve összesen 3,5 milliárd forint átutalását akadályozták meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?