27 °C Budapest
Öt gyanús jel, hogy megbuherálták az ATM-et + képek

Öt gyanús jel, hogy megbuherálták az ATM-et + képek

2016. április 19. 16:50

Az egyik leggyakrabban előforduló pénzügyi csalás a pénzkiadó automatákhoz köthető. A bűnözőknek számtalan trükkjük van arra, hogy lenyúlják a pénzünket. Megmutatjuk az öt leggyakoribb csalási módszert.

A pénzügyi csalások többségét bankautomatáknál követik el, a bűnözők rengeteg módszert fejlesztettek ki a pénz lenyúlására - írja a Daily Mail.

Egy extra réteget tesznek az automatára

Az egyik legnépszerűbb trükk, hogy a bűnözők ellopják a PIN-kódunkat. Ezt elsősorban az ATM-ekre tett, plusz felülettel szokták megtenni. Ezeket a plusz részeket egyébként nehéz kiszúrni, mivel sokszor úgy tűnik, hogy az automata részét képzik.

Forrás: Daily Mail

Az ATM-ben szerzik meg az adatokat

A fejlett technológiának köszönhetően már olyan eszközöket használnak a tolvajok, hogy pénzfelvétel közben, az ATM-en belül szerzik meg a kártyánk adatait. Ilyenkor később másolatot készítenek a plasztikról, majd ezzel szerzik meg a pénzünket. A probléma ezzel, hogy szinte lehetetlen észrevenni, mert a másoló az automata részének tűnik.

Forrás: Daily Mail

A "kártyalopós" trükk

Igen egyszerű, mégis hatásos trükk, hogy egy fillérekért megvehető műanyag darabot tesznek a kártyanyílásba, ami a kártya behelyezését engedi, de kivenni már nem tudjuk az ATM-ből azt. Ilyenkor a kért összeget megkapjuk, azonban az automata újra kéri tőlünk a PIN-kódunkat, hiszen azt a műanyag benttartja a gépben. Sokan azt hihetik, hogy a kártyát elnyelte a gép, így elsétálnak, de a bűnözők ilyenkor csapnak le: a műanyag segítségével pedig megszerzik a kártyát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Forrás: Daily Mail

Hamis PIN-pad

Sokszor hamis gombokat tesznek az ATM-re, a kódunkat ezen keresztül ütjük be, a tolvajok pedig megszerzik az adatainkat. Az ilyen billentyűk azonban a szokásosnál puhábbak, vagy mozognak, ha ilyennel találkozunk, azt vehetjük intő jelnek arra, hogy csalók áhítoznak a pénzünkre.

A kedves idegen

Ha valamilyen problémánk akad az ATM-mel és egy segítőkész idegen hirtelen ott akad, akkor nem árt résen lenni, mivel valószínűleg pont azzal a bűnözővel van dolgunk, aki a pénzünkre utazik. Ilyenkor gyakran szándékosan tönkre teszik az automatát, majd segítőkésznek mutatkozva megkérnek, hogy újra üssük be a PIN-kódunkat, amit egyszerűen leolvasnak és már meg is van a hozzáférésük a számlánkhoz.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
Holdblog  |  2022. június 25. 06:57
(Archívumunkból 2017)   Vicces vagy szomorú, de a brit (magánkézben lévő) vezetékes víz szolgáltató...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?