23 °C Budapest

Bankszövetség: zökkenőmentesen indult az ingyenes készpénzfelvétel

2014. február 17. 09:03

Nem távoznak pénzintézetek Magyarországról, már csak azért sem, mert az itt lévő multinacionális cégek partnereiként garantálniuk kell a hosszú távú jelenlétüket a régióban és hazánkban - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában a Magyar Bankszövetség főtitkára. Kovács Levente a nagyobb költségekkel indokolta, hogy miért olcsóbb külföldön a banki szolgáltatás, mint nálunk.

"A pénzkezelés terén továbbra is évtizedes lemaradásban vagyunk. Az ügyfeleknek csak kis hányada nyitott az elektronikus szolgáltatásokra, így a többség kiszolgálása munkaigényes módon, drágán történik. A bankok számára a forráshoz jutás is lényegesen olcsóbb Nyugaton" - mondta el a főtitkár.

Kovács Levente az ingyenes készpénzfelvétel kapcsán beszélt arról is, hogy a bankok mindenkor és minden területen jogkövetők voltak, így van ez a kétszeri díjmentes készpénzfelvétel esetében is. Hozzátette: "a pénzintézetek megfeszített tempóban készültek fel arra, hogy január 20-ig a számlavezető ügyfelek mintegy nyolcvan százaléka sikeresen regisztrálhasson, és az indulás is zökkenőmentesen sikerült. Az ATM-es készpénzfelvétel sokba kerül. Ennek költségét a hitelintézetek nem érvényesíthetik, sőt az ingyen nyújtott szolgáltatás után még tranzakciós illetéket is fizetnek. A meghatározó pénzpolitikai szereplők évtizedek óta a korszerűbb és a hosszú távon mindenkinek olcsóbb elektronikus bankolást támogatták, most azonban behúzták a kéziféket. Az új helyzetben a bankok nyilván átgondolják szolgáltatásaikat, és olyan csomagokat kínálnak majd, amelyek az elektronikus pénzfelhasználásra ösztönöznek."

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44