22 °C Budapest

Mi lesz idén a betétesek pénzével? Itt vannak a legjobb kamatok

Pénzcentrum
2014. január 24. 05:23

Kispénzű megtakarítóként nem volt túl rózsás a 2013-as év. A jegybank tovább csökkentette az alapkamatot, amivel párhuzamosan a betétek hozamai is csökkentek. A kamatadó mellett már a 6 százalékos EHO-t is meg kell fizetni a betétek kevéske kamataiból. Ilyen helyzetben szedtük össze a legjobb kamatokat.

A negatív hatások mellett csak az alacsony infláció jelenthet némi megnyugvást a megtakarítók számára, aminek hatására a reálhozamok nem változtak az elmúlt időszakban. De ehhez rögtön tegyük hozzá, hogy az infláció mérséklődését leginkább a rezsiköltségek csökkenése okozta. A legtöbb megtakarító meg nem épp a még több rezsire gyűjt. Összefoglalva tehát egyre rosszabb a helyzete a megtakarítóknak.

Ráadásul a kamatvadászat is egyre inkább lehetetlen, mert a 22 százalékos adóteher mellett a tranzakciós illetéket is meg kell fizetni a bankközi utalásoknál, ami ilyen alacsony kamatkörnyezetben egyszerűen feleslegessé teszi a pénz utaztatását. Nem beszélve az egyre növekvő banki költségekről, ami ugyancsak azok ellen dolgozik, akik félre szeretnének tenni.

A legtöbben tehát ott fogják tartani a pénzüket, ahol a folyószámlájuk vagy a hitelük van. Ezzel a verseny is csökkenhet a bankok között, amivel a kamatok tovább süllyedhetnek a béka feneke alá.

Jelenleg épp itt tartanak. Az adatok a BankRáció.hu-tól vannak, ahol pontosan kiszámolhatod, hogy mennyi kamatot kapsz a megtakarításod után.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Más lehet a helyzet az év második felében, amikorra egyre több elemző jósol megugró inflációt. Ilyen környezetben már a jegybank is reagálhat és emelhet az alapkamaton, ami hatással lenne a betétek kamataira is. Emelkedő hozam várakozásról tanúskodik az is, hogy a bankok a hosszabb távú megtakarításokra fizetnek többet. A 6 hónapos betétek hozamai alacsonyabbak, mint az évesek, még a friss pénzekre fizetett extra kamatokkal együtt is.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 18:24
Az állami tévécsatorna januárban megújult msora az ünnepi hétvégén folytatódik.
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?