21 °C Budapest

Brutális nyugdíjkülönbség Magyarországon

2013. február 25. 08:35

Huszonnyolcszoros különbség van a nyugdíjak között - írja az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adataira hivatkozva a Világgazdaság.

A 28 500 forint kötelező nyugdíjminimumnál csaknem huszonnyolcszor volt magasabb a havi apanázsa a legmagasabb összegű nyugdíj jogosultjának, aki 57 év munkaviszony után vonult vissza. Neki egészen pontosan 789 870 forintot utalnak havonta. Az ellátások kiemelkedően magas összegét legtöbbször az magyarázza, hogy az érintettek jóval tovább dolgoztak a korhatárnál.

Akik az irányadó korhatárnál korábban döntöttek a nyugdíjba vonulás mellett még az öregségi nyugdíjminimumnál is kevesebbel kénytelenek beérni. Tavaly valamivel több, mint hatezer nyugdíjas kapott havi 28 500 forintot, vagy még annál is alacsonyabb összeget havonta.

Az összes nyugdíjas közül a negyvenéves szolgálati idővel nyugdíjba vonult nők számíthattak átlagosan a legmagasabb, több mint 108 ezer forintos havi ellátásra. Az öregségi nyugdíjak 95 716 forintos havi átlaga ennél csaknem 13 ezer forinttal volt kevesebb. A fő ellátásként özvegyi nyugdíjban részesülők átlagellátása havonta átlagosan mintegy 60 ezer forint volt, míg a kiegészítő özvegyi ellátásban részesülők kicsivel kevesebb, mint 31, az árvaellátás jogosultjai pedig majdnem 39 ezer forintot kaptak havonta.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 11:55
A holland újságírók szövetsége (NVJ) több jogvédő szervezettel és internetszolgáltatóval együtt pert...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?