13 °C Budapest

Húsz év, és Kína lesz a legnagyobb!

2010. augusztus 13. 16:02

Egy friss felmérés szerint a kínai vállalkozók jelentős része úgy véli, 20 éven belül országuk lesz a világ legnagyobb gazdasága. A kutatás szerint a cégek úgy látják, a kemény munka biztosítja számukra a sikert.


Teljeskörű optimizmus

Egyedülálló felmérést tett közzé a YouGov közreműködésével a Legatum Institute: a több mint 2000 válaszadóval készült felmérés az eddigi legnagyobb, kínai vállalkozók és vállalkozásvezetők részvételével készített kutatás, és mint ilyen, hasznos betekintést nyújt az ázsiai ország cégeinek üzleti és gazdasági felfogásába. A kutatók a kormányzati intézkedésekről, az állampolgárokról és az ország jövőjéről is kérdezték a vállalkozókat. A felmérés talán legfontosabb megállapítása, hogy a megkérdezettek 62 százaléka arra számít, Kína 20 éven belül a világ legnagyobb gazdasága lesz.

A kutatás során a cégtulajdonosok döntő többsége a pénzkeresést jelölte meg, mint a vállalkozás elindításának fő motivációját, de sokan jelezték, hogy fontosnak tartják munkájuk helyi környezetre gyakorolt hatását is. A többség úgy látja, öt éven belül jelentős javulás következik be az életében.

A felmérés szerint a vállalkozók 84 százalék úgy érzi, országa jó irányba halad, igaz csak 30 százalékuk szerint végez a kormány kiváló munkát ennek érdekében. Az államapparátus és az üzleti szféra viszonyát tekintve a cégvezetők és menedzserek többnyire elégedettségüknek adtak hangot, ám kiemelték, hogy az állami intézmények és a különböző jogszabályok gyakran gátolják az üzleti sikert. Mindazonáltal a válaszadók több mint fele a korrupciót nevezte meg, mint a vállalkozásokra legnagyobb veszélyt jelentő tényezőt.

Kínaiak előnyben

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A cégtulajdonosok és felsővezetők 85 százaléka véli úgy, hogy az emberekben meg lehet bízni, és 78 százalékuk látja úgy, hogy a kemény munka a legfontosabb érték a siker felé vezető úton. Összesen a válaszadók 81 százaléka hiszi, hogy polgártársaikra sokkal jellemzőbb a természetes vállalkozó szellem, mint bármely más társadalom tagjaira.

Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevél

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 10:52
HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem