79,6 milliárd forintos mínuszban a nyugdíjkassza

Pénzcentrum
2009. szeptember 29. 13:02

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjbiztosítási alap tárgyévi bevételeit és kiadásait tartalmazó, a 2009 januárjától augusztusáig terjedő időszakra vonatkozó konszolidált mérlegét. A költségvetési bevételek és kiadások 79,6 milliárd forintos negatív egyenlege a mérlegfőösszeg 2,66 %-ának felel meg.

Költségvetési bevételek

A bevételi oldalon szereplő tételek közül már csak a biztosítotti nyugdíjjárulék és az egyéb járulékok és hozzájárulások találhatóak az időarányosan megfelelőnek mondható 63-71 % közötti sávban. Némileg alulteljesített a munkáltatói nyugdíjbiztosítási járulék (62,30 %) és a központi költségvetési hozzájárulások (56,85 %), ugyanakkor átlag felettiek a nyugdíjbiztosítási tevékenységgel kapcsolatos egyéb bevételek (72,59 %), a késedelmi pótlékok, bírságok (75,48 %), a vagyongazdálkodás bevételei (87,21 %) és terven felüliek a működési célú bevételek (114,94 %).

A munkáltatók és a biztosítottak által fizetett járulékok teszik ki az összes bevétel 76,74 %-át, a fennmaradó rész zömét a központi költségvetési hozzájárulások adják, amit az egyéb járulékok és az egyéb bevételek egészítenek ki.

A nyugdíjbiztosítási alap bevételei és kiadásai (2009. január - augusztus)


Költségvetési kiadások

A költségvetési kiadások tekintetében 2,66 százalékponttal magasabb az előirányzatok teljesítése, ez okozza a bevételek és a kiadások 79,6 milliárd forintos negatív egyenlegét. A múlt hónapban nem történt átcsoportosítás az egyes költségvetési tételek között.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 13. havi nyugdíj második részletére előirányzott 83,5 milliárd forintos összeg felszabadult, ami az egyéb kimerült, vagy kimerülő félben lévő kiadási tétel között kerülhet felosztásra.

Az öregségi (65,70 %), a rokkantsági (64,76 %) és a hozzátartozói nyugellátásra kifizetett összegek (65,79 %) időarányosan a megfelelő sávban mozognak, ugyanakkor az egyösszegű méltányossági keret terhére már az előirányzott összegen felül is történtek kifizetések.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 24. 09:38
A Magyar Bírói Egyesület levélben fejezte ki mélységes aggodalmát Varga Zs. Andrásnak, a Kúria elnök...
Holdblog  |  2024. február 24. 06:36
Több alkalommal írtam már a HOLDBLOG hasábjain az európai futball és a Premier League átalakulásáról...
KonyhaKontrolling  |  2024. február 23. 20:04
Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásána...
Bankmonitor  |  2024. február 23. 15:14
Ma már szinte mindenki tudja, hogy léteznek akár teljesen ingyenes bankszámlák is, a költségtényező...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm