20 °C Budapest

9 hónap felfüggesztett az ATM-csaló bankárnak

2009. április 21. 19:00

Egy hibásan működő bankjegykiadó automatát kihasználva heteken át szinte bármit megengedhetett magának egy kapzsi brit házaspár. A féktelen költekezésnek csak a bankkártya-limit szabott határt, a helyzetet súlyosbítja, hogy a pár hölgytagja banki dolgozó.

Miután a Jones házaspár rájött, hogy az egyik bevásárlóközpontban található bankjegykiadó automata valamilyen hiba folytán nem továbbítja a készpénzfelvételről az adataikat a számlavezető bank felé, megkezdődött az ATM heteken át tartó megcsapolása.

A pár fényűző életet élt, a közel három hónapos ingyen pénzzel fűszerezett időszak alatt csaknem 62 ezer fontot (20 millió forintot) vettek ki az automatából. Szinte minden nap visszatértek a hibásan működő géphez és levették az aznapi sápot.

Az újabbnál újabb készpénzfelvételekkel azonban nem csak a pénztárcájukat, hanem a bűnlajstromukat is gyarapították. A könnyen jött pénzből vásároltak egy autót, de a legmárkásabb ruhákra és méregdrága hotelszobára is futotta.

A lebukást követő házkutatás során a rendőrök 27 ezer fontnyi (9 millió forint) készpénzre bukkantak, akik természetesen nem hitték el a házaspár magyarázkodását, miszerint a megélhetési költségekre és a váratlan kiadásokra mindig tartanak otthon készpénzt.

Miután bebizonyosodott a bűnösségük, a hölgyet felmentették a banki csoportvezetői állásából és a férjével együtt 9 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, valamint 250 óra ingyenes közmunka elvégzésére kötelezték őket.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07