14 °C Budapest

9 hónap felfüggesztett az ATM-csaló bankárnak

2009. április 21. 19:00

Egy hibásan működő bankjegykiadó automatát kihasználva heteken át szinte bármit megengedhetett magának egy kapzsi brit házaspár. A féktelen költekezésnek csak a bankkártya-limit szabott határt, a helyzetet súlyosbítja, hogy a pár hölgytagja banki dolgozó.

Miután a Jones házaspár rájött, hogy az egyik bevásárlóközpontban található bankjegykiadó automata valamilyen hiba folytán nem továbbítja a készpénzfelvételről az adataikat a számlavezető bank felé, megkezdődött az ATM heteken át tartó megcsapolása.

A pár fényűző életet élt, a közel három hónapos ingyen pénzzel fűszerezett időszak alatt csaknem 62 ezer fontot (20 millió forintot) vettek ki az automatából. Szinte minden nap visszatértek a hibásan működő géphez és levették az aznapi sápot.

Az újabbnál újabb készpénzfelvételekkel azonban nem csak a pénztárcájukat, hanem a bűnlajstromukat is gyarapították. A könnyen jött pénzből vásároltak egy autót, de a legmárkásabb ruhákra és méregdrága hotelszobára is futotta.

A lebukást követő házkutatás során a rendőrök 27 ezer fontnyi (9 millió forint) készpénzre bukkantak, akik természetesen nem hitték el a házaspár magyarázkodását, miszerint a megélhetési költségekre és a váratlan kiadásokra mindig tartanak otthon készpénzt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Miután bebizonyosodott a bűnösségük, a hölgyet felmentették a banki csoportvezetői állásából és a férjével együtt 9 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, valamint 250 óra ingyenes közmunka elvégzésére kötelezték őket.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem